Bakan Ergün, 'Bilişim Vadisi' teşviklerini açıkladı

Ekonomisi her geçen gün gelişen ve 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefleyen Türkiye, yazılım alanında büyük bir sıçrama yapmalıdır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2013 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Ergün, 'Bilişim Vadisi' teşviklerini açıkladı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, ekonomisi her geçen gün gelişen ve 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefleyen Türkiye'nin, yazılım alanında büyük bir sıçrama yapması gerektiğini belirterek, "2023'e doğru giden yolda yazılım firmaları, müstakil olarak önemli oldukları gibi, diğer tüm sektörlerin, firmaların gelişimini sağlamaları açısından da kritik bir rol üstleneceklerdir" dedi.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Muallimköy Teknoloji Geliştirme Bölgesince Gebze'de bir otelde düzenlenen "Bilişim Vadisi Çalıştayı"nda konuşan Ergün, çalıştay neticesinde ortaya çıkacak sonuçların, Bilişim Vadisi'nin geleceği açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Bu nedenle, gelen her türlü teklife, düşünceye, yapıcı eleştiriye ihtiyaçlarının olduğunu, çarşamba günü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 3. Sanayi Şurası'nı başlattıklarını aktaran Ergün, 3 gün süren Şura çalışmalarında, üzerinde en çok durulan konunun, hiç şüphesiz Ar-Ge, inovasyon ve yeni nesil teknolojiler olduğunu kaydetti.

Ülke olarak, otomotiv, makine gibi sektörlerde katma değeri artırmaya elbette büyük bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Ergün, şunları söyledi:

"Ancak yazılım, bilgi teknolojileri, uzay, haberleşme, biyoteknoloji gibi sektörlere artık yeni ve yoğun bir ilgi göstermek zorundayız. Özellikle yazılım konusu, bugün dünyada gelişen hemen hemen her yeni teknolojinin anahtarı durumundadır. Başlangıçta büyük hesap makineleri olarak teknoloji sahnesine çıkan bilgisayarlar, artık hayatın her alanına nüfuz etmektedir. İnsanlık olarak, yazılım destekleriyle birçok işi daha hızlı, daha doğru ve daha verimli yapabileceğimizi fark ettik. Yazılım gibi sektörler, kendileri için ürettikleri ekonomik değer kadar, diğer sektörlerin gelişimini de tetiklemektedir.

- "Türkiye, yazılım alanında büyük bir sıçrama yapmalıdır"

Bakan Ergün, iş süreçlerinin teknoloji desteğiyle yürütülmesi, kalite ve verimliliği artırmak için büyük önem taşıdığını dile getirerek, "Bugün mobilyadan makineye, otomotivden tekstile, turizmden finans sektörüne, her türlü kamu hizmetinden tüketim faaliyetlerine kadar her aktivitenin içinde yazılım var. Ekonomisi her geçen gün gelişen ve 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefleyen Türkiye, yazılım alanında büyük bir sıçrama yapmalıdır. 2023'e doğru giden yolda yazılım firmaları, müstakil olarak önemli oldukları gibi, diğer tüm sektörlerin, firmaların gelişimini sağlamaları açısından da kritik bir rol üstleneceklerdir" şeklinde konuştu.

Bilişim Vadisi'nin yer seçimini yaparken, bu ihtiyacı gördüklerini ve ekonomik faaliyetlerin yoğunlaştığı bir bölgeyi seçtiklerine dikkati çeken Ergün, seçtikleri yerin Bilişim Vadisi'nin hem üniversitelerle hem reel sektörle hem de kamuyla yakın bir ilişki kurması için çok stratejik bir noktada olduğunu kaydetti.

Bilişim Vadisi'nin, Kurtköy'de kurulacak savunma ihtisas teknoparkıyla da stratejik ilişki içinde olacağına işaret eden Ergün, "Yine bu bölgede gerçekleştirilecek olan Körfez geçişi, İzmir otoyolu ve hızlı tren projesi gibi dev yatırımlar da Bilişim Vadisi'nin lojistik konumuna çok daha önemli bir pozisyon kazandıracaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber