Sezer, Merkez Bankası Başkanını atadı... İsim açıklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2006 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da uzun süredir merakla beklenen sıcak gelişme bu sabah yaşandı. Cumhurbaşkanı Sezer, Merkez Bankası Başkanlığı için kendisine gönderilen kararnameyi onayladı.

Yeni başkanın ismini Devlet Bakanı Ali Babacan açıklayacak.

Hükümetteki bakanların bile henüz bilmediği Merkez Bankası'nın yeni başkanının adı ekonomi çevrelerinde de merakla bekleniyor.

Yeni başkanın adını açıklandığı anda duyuracağız...


SEZER'DEN MERKEZ BANKASI ATAMASINA ONAY

Cumhurbaşkanı Sezer, Merkez Bankası kararnamesini onayladı. Merkez Bankası Başkanlığı'na, Banka Meclisi Üyesi Durmuş Yılmaz atandı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Durmuş Yılmaz'ı beş yıllık bir süre için Merkez Bankası Başkanlığına atanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararını onayladığı bildirildi. Uzun yıllar Merkez Bankası'nda çalışan Durmuş Yılmaz, 2003 yılından bu yana Merkez Bankası Başka Meclisi üyeliği görevinde bulunuyor. Yılmaz, 13 Nisan'da yapılan Genel Kurul'da üç yıllığına yeniden bu göreve getirilmişti.

14 Mart günü görev süresi dolan Süreyya Serdengeçti yerine Merkez Bankası başkanlığına yapılacak atama Hükümet ile Cumhurbaşkanı arasında gerginliğe neden olmuştu.

Albakara Türk Genel Müdürü Adnan Büyükdeniz'in Merkez Bankası Başkanlığı'na atanmasına ilişkin ilk kararname Köşk'ten onay alamamıştı.

DURMUŞ YILMAZ KİMDİR

1947 yılında Uşak'ta doğan Yılmaz, Lisans eğitimini İngiltere'de The City University London'da tamamladı. 1980 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Dış Borç Erteleme Servisinde göreve başladı. 1995 yılında Müdür, 1996'da Genel Müdür Yardımcısı oldu. 2002 yılında İşçi Dövizleri Genel Müdürü olan Yılmaz, 01 Mayıs 2003 tarihinden itibaren Banka Meclisi Üyesi olarak görev yapmaktadır. Yılmaz'ın Banka Meclisi Üyeliği görevi en son Merkez Bankası'nın 13 Nisan 2006 tarihinde yapılan genel kurulunda uzatılmıştı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber