Başkentte eylemciler polisle çatıştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2006 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİSK, KESK, TTB, TMMOB tarafından organize edilen "zincir eylemi" sırasında yaşanan arbedede, bir polis müdürü yaralandı.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi talebiyle DİSK, KESK, TTB ve TMMOB tarafından organize edilen "zincir eylemi"ne destek veren Halkevleri grubu, Atatürk Bulvarı'nı trafiğe kapatarak oturma eylemi yapmak istedi.

Yolu kapatan gruba engel olmak isteyen polis ile eylemciler arasında arbede yaşandı. Ellerinde taşıdıkları dövizlerin sopalarıyla polise saldıran grup, polisin havaya açtığı uyarı ateşiyle durduruldu.

Çıkan arbedede, Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Yusuf Karababa, eylemcilerin saldırısı üzerine başından yaralandı.

Atatürk Bulvarı'nın Kızılay istikametine olan kısmı üzerinde oturma eylemi başlatan grup, çevik kuvvet tarafından kordon altına alındı.

Zincir eylemine destek veren diğer sivil toplum örgütleri üyelerinin de olay yerine gelerek destek vermesi üzerine cadde bir süre araç trafiğine kapatıldı.

Çevik kuvvetin, kordonu kaldırması üzerine grup, diğer sivil toplum örgütü üyeleriyle birlikte yürüyüşüne devam etti. Söz konusu grubun yürüyüş sırasında zaman zaman ellerindeki sopaları fırlatmasına rağmen, polis gruba yeniden müdahale etmedi.

DİSK, KESK, TTB ve TMMOB üyeleri ile diğer sivil toplum örgütleri, yürüyüşlerini TBMM Dikmen Kapısı önünde tamamladılar. DİSK, KESK, TTB ve TMMOB Başkanları'nın Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı ile ilgili açıklama yapması bekleniyor.


Sosyal Güvenlik Reformu protesto edildi

Sendika ve meslek örgütleri Sosyal Güvenlik Reformu'na yönelik tepkilerini sürdürüyor. Başkent Ankara'da yaklaşık iki bin kişi insan zinciri oluşturarak tasarıyı protesto etti

Aralalarında KESK ve DİSK'in de bulunduğu sendika ve meslek örgütleri Sosyal Güvenlik Reformu'nu protesto etti.

SSK Genel Müdürlüğü önünde toplanan Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği, KESK, DİSK ve Türk Tabipleri Birliği üyeleri Mithatpaşa Caddesi'nden Meclis'e kadar tek sıra halinde insan zinciri oluşturdu.

Eylemciler ?Sosyal Güvenlik Yasası'na yüzde 99 nokta 4 hayır? ?Halktan geçmeyen yasa Meclis'ten geçer mi ? yazılı dövizler taşıdı. Trafiğin kapanmasına tepki gösteren vatandaşlar, zaman zaman göstericilerle tartıştı. Eylem, Meclis kapısında oturma eylemiyle sürecek.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber