Üniversite basan genç: Ülkücü, türkücü değil, sarhoştum

Haber Giriş : 19 Nisan 2006 06:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitedeki şenlik sırasında bira standı önünde eğlenen öğrencilere döner bıçağıyla saldıran kişi nihayet yakalandı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Selim Örün, "Ülkücü, türkücü değilim. Olay günü sarhoştum" dedi. Gözaltına alınan 18 yaşından küçük lise öğrencilerinin de arasında bulunduğu 5 kişi ise serbest bırakıldı.

ANKARA Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde geçen cuma düzenlenen Cansuyu Şenliği sırasında döner bıçağıyla öğrencilere saldırırken fotoğrafları çekilen Selim Örün, adlı saldırgan nihayet yakalandı. "Ben ülkücü, türkücü değilim. Olay günü sarhoştum" diyen Selim Örün, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Ziraat Fakültesi'ndeki olayın ardından çalışma başlatan Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Güvenlik Şube Müdürlüğü, saldırganları tespit etmek amacıyla görüntüleri incelemeye aldı.

5 LİSELİ SERBEST

Elinde 'sallama' olarak adlandırılan uzun döner bıçağıyla öğrencilere saldıran Selim Örün, önceki akşam gözaltına alındı. Örün'ün sorgulamasının ardından olaya karıştıkları tespit edilen aralarında Aydınlıkevler Ticaret Lisesi öğrencilerinin de bulunduğu F.K, S.D, Y.B, A.D ve O.Ş de gözaltına alındı. Yaşları 18'den küçük olan 5 kişi, Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği tarafından sorgulanan Selim Örün ile 5 kişi de dün adliyeye sevk edildi ve mahkemece serbest bırakıldı.

Saldırgan Selim Örün, dün Ankara Adliyesi'ne girerken "Ben ülkücü, türkücü değilim" diyerek, şöyle konuştu:

"Olay günü alkollüydüm. Eğlenceye girmek istedim, kimlik sordular. Polis misin dediler. Tartışmamız kavgaya dönüşünce yanımda taşıdığım sallamayı çıkardım. Kimseyi yaralama kastım yoktu. Mobilyacılık yapıyorum. Diğer grupla da bir ilgim yok, onları karakolda gördüm."

Örün, Ankara 3. Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklandı. Örün'ün "Sarhoştum" savunmasını da tutuklama gerekçesi olarak kabul eden hákim, 'sarhoş olmanın sorumluluğunu kaldıramayacak olduğundan, kaçma şüphesi olduğundan yaralamak ve polis memuruna mukavemet suçlarından tutuklanmasına' karar verdi.

DEKAN: KARARLIYIZ

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Altuğ, saldırganların uzun süre yakalanamadığı eleştirilerine karşı, "Olayın çözümünde kararlıyız ve takip ediyoruz" diye konuştu. Bunun "Münferit bir olay olarak değerlendirilmemesi gerektiğini" kaydeden Altuğ, son günlerde üniversitelerde yaşanan olaylar arasında benzerlik olduğunu vurguladı. Altuğ, bu tür olay ve eylemlerin, doğrudan üniversitelerdeki huzuru bozmaya yönelik olduğunun altını çizerek, "Buna izin verilmeyecektir. Üniversiteler olarak kararlıyız. Biz üniversiteyiz. Tüm gençler bizim. Şenliklerimiz devam edecek, Cansuyu Bayramı seneye de yapılacak" dedi. ANKARA

Sallama tutan ele kelepçe

ZİRAAT Fakültesi'ndeki eğlenceyi 'sallama' tabir edilen bıçakla basan ve 1 kişiyi yaralayan Selim Örün cezaevine kondu. Örün'ün aynı suçlardan sabıkasının olduğu belirlendi. Hürriyet, Örün'ün kimliğinin tesbiti için 4 gün konunun takipçisi oldu.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber