Hortumcu aklanıyor memura sicil affı yok

Haber Giriş : 19 Nisan 2006 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen, memur sicil affının Meclis gündemine alınması için başlattığı imza kampanyasının startını Ankara'dan verdi. Aksu, "Hortumcular aklanırken siyasi irade memura verdiği sözü tutsun" dedi.

25 bin memur ve ailesinin iki yıldır beklediği Memur Disiplin Affı'nın Meclis gündemine getirilmemesini protesto eden Memur-Sen, 81 ilde başlattığı imza kampanyasının stardını Ankara'da verdi.
Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve bağlı sendika başkanları ile birlikte Ankara-Sıhhiye Köprüsü altında kurulan bir masa ile imza kampanyasını başlatan Memur-Sen, hükümetten toplu görüşmelerde verdiği sözü tutmasını istedi.

Standın açılışında basın açıklaması yapan Aksu, "Siyasi iktidardan, 2005 yılı içerisinde disiplin affıyla ilgili yasanın çıkarılması için memura verdiği sözü tutmasını bekliyoruz. Bu söz yerine getirilmemiş, memur mağdur edilmiştir" dedi.

BİNLERCE MEMUR MAĞDUR

Konuşmasında hortumcuların Yüce Divan'da aklandığını hatırlatan Aksu, siyasi iktidardan memura verdikleri sözü yerine getirmesini isteyerek, haksız yere fişlenerek mağdur edilen memurların mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Mutabakat metinlerine konarak imza altına alınan ve verilen sözlerin yerine getirilmesini istediklerini dile getiren Aksu, "Bu yasa nedeniyle mağdur duruma düşmüş, sosyolojik, psikolojik ve ekonomik yönden yıpranan birçok memur vardır. Bizler sadece verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz. Tasarının sürekli geciktirilerek Meclis gündemine alınmaması nedeniyle, af kanununu bekleyen binlerce memur mağdur olmaya devam etmektedir. Tasarı bir an önce Meclis gündemine alınmalı ve görüşülmelidir. Birçok memur, tasarının yasalaşmaması nedeniyle hak kayıplarına uğramıştır ve uğramaya devam etmektedir. Zamanında çıkmayan bir kanunun sonradan çıkmasının hiçbir önemi olmayacaktır" diye konuştu.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber