Genel sağlık sigortası çıktı devlet çocuklara bedava bakacak

Haber Giriş : 19 Nisan 2006 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanun Tasarısı'nın 4 bölümü, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kabul edilen tasarıyla adına prim ödensin veya ödenmesin, 18 yaşına kadar herkes sağlık hizmetinden ücretsiz yararlanabilecek.

Kabul edilen maddelerden bazıları şöyle:

Yüksek öğrenim görmüş 25 yaşından büyük kız çocukları, kendisine bakmakla yükümlü olduğu kişinin sağlık sigortasından yararlanamayacak.

Çalışanlar, köy mahalle muhtarları, kendi hesabına bağımsız çalışanlar, kamu idarelerinde çalışanlar sigortalı sayılacak. Ayrıca; polislerin, akademide geçen başarılı eğitim süreleri, sigortalılık süresine eklenecek.

Ceza infaz kurumları ile tutukevleri bünyesinde oluşturulan tesis, atölye ve benzeri ünitelerde çalıştırılan hükümlü ve tutuklar hakkında, kısa vadeli sigorta kolları uygulanacak.

Sigortalı kadına veya sigortalı olmayan karısının doğum yapması nedeniyle sigortalı erkeğe, çocuğun yaşaması şartıyla doğumdan sonraki 6 ay süresince her ay, doğum tarihinde geçerli asgari ücretin üçte biri tutarında emzirme yardımı verilecek.

Yasa yürürlüğe girdikten sonra ilk defa sigortalı olan kadın 58, erkek ise 60 yaşını doldurmak ve 9 bin gün prim ödemek şartıyla yaşlılık aylığı alabilecek

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber