Mehdi Eker, personel alımı sorularına yanıt veremedi

Bir milletvekili mühendis ve veteriner hekim alımına ilişkin 5 soru sordu. Beşine de yanıt verilmedi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Aralık 2013 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mehdi Eker, personel alımı sorularına yanıt veremedi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 2 bin 500 dolayında gıda, ziraat, su ürünleri mühendisliği ile veteriner hekim kadrolarına alım yapılıp yapılmayacağı yönündeki sorulara net yanıt vermedi.

Mersin Milletvekili Vahap Seçer geçtiğimiz ay verdiği soru önergesinde, Mehdi Eker'in televizyon kanallarında söylediği "2500 mühendis ve veteriner hekim almak için Maliye Bakanlığına yazı yazdık" açıklamasına değinmişti.

Ancak bu açıklamadan sonra Maliye Bakanı twitter üzerinden 'Tarım Bakanlığından bize gelen sözleşmeli alım talebi bulunmamaktadır' cevabını vermişti.

Bu gelişme üzerine Mersin vekili Seçer, Tarım Bakanının yanıtlaması istemiyle 5 soru sordu. Ancak soruların hiçbirine yanıt verilmedi.

İşte sorular....

SORULAR CEVAPLAR AÇIKLAMAMIZ

SORU 1) Soru önergesinde sözü geçen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ile Maliye Bakanı arasındaki diyalogdan Başbakan olarak haberdar mısınız?

Bakanlığımıza TARGEL Projesi kapsamında 657 sayılı Kanunun 4/B kapsamında görev yapmak üzere 2013 yılında 1.044 mühendis, 1.556 veteriner hekim olmak üzere toplam 2.600 sözleşmeli personel alımı yapılmıştır. YANİ YANIT YOK (Soru Başbakana yönelik olmasına rağmen Mehdi Eker cevap vermektedir)

SORU 2) Önergenin yanıtlandığı tarihe kadar olan dönemde her kadro ayrı ayrı gösterilmek üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın merkez ve taşra teşkilatlarındaki boş kadro ne kadardır?

Bakanlığımız bünyesinde 2003 yılında 31.562 personel görev yapmakta iken, 2003-2013 yılları arasında 657 sayılı Kanunun 4/A maddesine göre 6.857, 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine göre 14.805 personel istihdam edilmiş olup, halen 43.996 personel görev yapmaktadır. YANİ YANIT YOK (Boş kadro sayısı soruluyor, Eker kaç kişi aldıklarını söylüyor)

SORU 3) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı son bir yıl içinde kaç adet sözleşmeli memur almak üzere Maliye Bakanlığı'na talepte bulunmuştur? Bu talebin kaçı Devlet Personel Başkanlığı tarafından onaylanmış, kaçı Maliye Bakanlığı tarafından onaylanmamıştır?

Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığına personel ihtiyacımız bildirilmiş olup, talebin uygun görülüp görülmeyeceği bütçe imkanları çerçevesinde söz konusu kurumların takdirindedir. YANİ YANIT YOK (Kaç talepte bulundunuz diye soruluyor, ilgili kurumlara bildirdik deniyor

SORU 4) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda atama bekleyen mühendis ve veteriner hekimlerin istihdamı ne zaman sağlanacaktır? Gelinen aşamada istihdama ilişkin ortaya çıkan engel ya da engeller var mıdır?

Bütçe Kanunu ile Bakanlığımıza tahsis edilen açıktan atama kontenjanı dahilinde, Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucuna göre Bakanlığımızın kadro ve hizmet ihtiyacı doğrultusunda, mühendis ve veteriner hekim alımı gerçekleştirilebilmektedir. YANİ YANIT YOK (Ne zaman istihdam sağlanacak deniyor, bir tarih verilemiyor)
SORU 5) Tarımın teşviki için yeni ziraat, gıda, su ürünleri mühendisi ve veteriner hekim kadrosu ihdas etmeyi düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız kadro sayısı ne olacaktır? - YANİ YANIT YOK (Kadro ihdası sorusu ise tümüyle es geçiliyor)

DEĞERLENDİRME

Kamuoyunda bir personel alımı yapılacağı yönünde beklenti oluşturan Sayın Bakanın kendisidir. Sayın Eker çok sayıda açıklama yaptığı için, adaylar da, daha da net bilgi istemektedir. Bu şekilde sorulardan kaçmak, cevap yerine genel bilgiler vermek adayların "doğru bilgilenme" ihtiyacını gidermediği için Sayın bakan gideceği her toplantıda bu sorulara muhatap olmaya devam edecektir.

Tüm adaylar, 2500 personel almak için Maliye Bakanlığına yazı yazdık diyen bir bakandan daha ciddi açıklamalar duymayı hak etmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber