ASÜ PDR öğrencileri öğretirken öğrendi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü (PDR) öğrencileri, Karkın kasabası Şehit Cumali Çağlar İlkokulu öğrencilerine, ‘Yaratıcı Drama Tekniği’ ile eğitim verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2013 13:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ASÜ PDR öğrencileri öğretirken öğrendi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü (PDR) öğrencileri, Karkın kasabası Şehit Cumali Çağlar İlkokulu öğrencilerine, 'Yaratıcı Drama Tekniği' ile eğitim verdi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, yapılan çalışmanın "Topluma Hizmet Uygulamaları" kapsamında icra edildiğini belirtti. Köy ve kasabalardaki ilkokul ve ortaokul öğrencilerine faydalı olmak istediklerini söyleyen Yılmaz, "Onlara, kendilerini tanıma, grup içi iletişim ve grup içerisinde etkileşim gibi konularda bilgiler vermek; bir sosyal duyarlılık çerçevesinde çevre, toplum, dünya ve dünyada gidişat gibi konular üzerinde bir bilinç oluşturmak maksadıyla bu etkinliği düzenledik. Öğrencilerimiz sınıflara gidip, PDR Bölümü'nün temel etkinliği ve temel öğretim tekniği olan 'Çağdaş Drama Tekniğini' uyguluyorlar" dedi. Bu çalışmanın ilkokul öğrencilerine katkı sağladığı gibi PDR öğrencilerine de katkı sağladığını ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, "PDR öğrencileri bu tip etkinlikler sayesinde okulun zorluklarını, okul ortamında yaşananları görme ve tanıma şansına sahip oluyorlar. Dolayısıyla mesleğe gitmeden önce bir ön hazırlık yapmış oluyorlar" dedi.

ASÜ Eğitim Fakültesi PDR Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Meltem Yalın Uçar da, PDR öğrencilerinin öğrenirken öğrettiklerini ifade etti. Yapılan eğitimin hem ilkokul öğrencileri, hem de PDR öğrencileri açısından faydalı olduğunu söyleyen Uçar, "İlkokul öğrencilerinin, kendi kişisel özelliklerini görüp başka insanların farklılıklarıyla empati kurabilme yeteneklerini arttırmaya çalıştık. Eğitim Fakültesi öğrencilerimiz ise farklı köy ortamlarındaki koşulları görüp, öğretmenlik mesleğinin ne olduğunu anlama şansına sahip oldular" diye konuştu.

Karkın kasabası Şehit Cumali Çağlar İlkokulu öğrencileri, yaklaşık 60 dakika süren dersin son derece neşeli geçtiğini, çeşitli oyunlar oynadıklarını söylediler. PDR öğrencileri de, öğrenirken öğretme şansına sahip olduklarını ifade ederek, kendileri için meslek öncesinde önemli bir deneyim olduğunu aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber