Çorum'da uyuşturucu operasyonu

Çorum polisi tarafından Alaca ilçesinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 3 kişi tutuklanırken, 500 gram esrar ele geçirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2013 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çorum'da uyuşturucu operasyonu

Çorum polisi tarafından Alaca ilçesinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 3 kişi tutuklanırken, 500 gram esrar ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Alaca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sokak satıcılarına yönelik çalışma başlatıldı.

Polis ekipleri tarafından yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda narkotik köpeği Poyraz'ın da katıldığı operasyonda, 20 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonda 500 gram esrar maddesi, uyuşturucu hap, sahte para ve 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirilirken, 6 kişi de gözaltına alındı.

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, kullanmak için uyuşturucu madde veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak" suçlarından gözaltına alınan 6 şahıstan S.G., E.Ş. ve Y.B. mahkemece tutuklanırken, M.Y., M.A. ve Y.Y. isimli şahıslar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ayrıca 6 şahıs hakkında "uyuşturucu madde veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak" suçlarından soruşturma başlatıldı.

Yakalanan şahısların, özellikle okullarda küçük yaşta çocuklara uyuşturucu hap satışı yaptıkları öğrenildi.

Yetkililer, veliler ve öğretmenlerin bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini ifade ederek şüpheli bir durum gözlemlediklerinde ilgili yerlere çekinmeden müracaatta bulunmalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber