'Mobbing intihara yol açıyor'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Eğitim Merkezi (ÇASGEM) ve Türk-İş tarafından düzenlenen "mobbing" konulu seminerlerin Bursa ayağı yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2013 18:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
'Mobbing intihara yol açıyor'

Osmangazi Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi salonunda gerçekleştirilen seminerde, sendika temsilcilerine ÇASGEM adına eğitimci uzman İsmail Akgün ve Türk-İş Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir tarafından iş yerlerindeki psikolojik taciz hakkında bilgi verildi.

Liyakatsiz yöneticilerin beceriksizliklerini örtmek için mobbing uyguladığını belirten İsmail Akgün, "Liyakatsiz yöneticiler, kendi beceriksizliklerini örtmek için, iş arkadaşlarına ya da çalışanlarına taciz, saldırı ya da bir nevi eziyette bulunarak onların saf dışı kalmalarını sağlamak ister. Günümüzde iş hayatının en önemli sosyal meselelerinden biri olan iş yerinde psikolojik taciz konusunda eğitim yoluyla ferdi, kurumsal ve sosyal farkındalık oluşturmak ve bilinçlendirmede bulunmak maksadıyla bu projeyi hazırladık. Kazandırılacak bilinçle çalışanların beden ve ruh sağlığının düzelmesini planlıyoruz. Çalışma hayatındaki zorlukların ve psikolojik tacizlerin konuşulacağı eğitim, çalışma hayatında bu tür olumsuzlukların önüne geçilmek gayesiyle düzenlenmiştir. Mobbing, hem işveren ve müdür hem de çalışanlar tarafından uygulanıyor. Mobbing, işten ayrılma ve daha sonrasında intihara kadar giden neticeler doğurabiliyor. Almanya'da yapılan bir araştırma, intiharların yüzde 10'unun mobbingden kaynaklandığını ortaya koydu. Ülkemizde ise böyle bir istatistiki bilgi henüz mevcut değil" diye konuştu.

Eğitime katılan toplam 87 kişiye sertifika verilecek. 10 ilde 600 kişinin katıldığı seminerlerin Bursa ayağıyla birlikte 763 kişiye mobbing eğitimi verilmiş olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber