Et ve Süt Kurumunun arsaları kiraya verilmiyor

Eker, Et ve Süt Kurumunun 1 milyon m2'den daha fazla bulunan arsa ve arazi varlığının 2005 yılından bu yana kiraya verilmediğini açıkladı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Aralık 2013 15:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Et ve Süt Kurumunun arsaları kiraya verilmiyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bir milletvekilinin soru önergesini cevapladı. Eker, Et ve Süt Kurumunun 1 milyon m2'den daha fazla bulunan arsa ve arazi varlığının 2005 yılından bu yana kiraya verilmediğini açıkladı.

Bakanlık Genel Bütçe'ye tabii olduğundan, mülkiyetinde taşınmaz bulunmadığını belirten Eker, Bakanlığımıza tahsisli taşınmazların kiraya verilmesi işlemlerinin ve kira gelirlerinin Maliye Bakanlığınca yürütüldüğünü açıkladı.

Eker'in verdiği cevap metni

"Bakanlığımız bağlı kuruluşu olan Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğüne (AOÇ) ait 145 adet farklı ada ve parselde 33.256.225 m2 arazi varlığı bulunmaktadır. AOÇ'ye ait taşınmazların bazıları ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektöre kiralanmıştır.

Bakanlığımız ilgili kuruluşu olan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından; mülkiyeti TİGEM'de kalmak şartıyla, Yüksek Planlama Kurulu'nun kararlarına dayalı olarak 19 işletme özel sektör firmalarına uzun süreli (30 yıl) kiraya verilmiştir.

Bakanlığımız ilgili kuruluşu olan Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğüne ait 1.380.628 m2 arsa ve arazi varlığı bulunmaktadır. Özelleştirme kapsamından çıkarıldığı 2005 yılından bugüne kadar arsa ve araziler kiraya verilmemiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber