Rehber öğretmenlerin 'aile eğitimleri' tamamlandı

Kursu başarı ile bitiren öğretmenlere belgeleri verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2013 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rehber öğretmenlerin 'aile eğitimleri' tamamlandı

Düzce Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından il genelinde ki rehber öğretmenlere yönelik olarak düzenlenen "7-19 Yaş Aile Eğitim" programı sonra erdi. Kursu başarı ile bitiren öğretmenlere belgeleri verildi.

Türkiye genelinde 2007 yılında uygulanmasına başlanan 7-19 yaş aile eğitimi programı 15 ilde uygulanmaktayken 2010-2011 eğitim-öğretim yılında Düzce'de 16. İl olarak gruba katıldı. Bu güne kadar 7-19 yaş aile eğitim programlarında 2 bin 647 veliye ulaşıldı ve velilere aile eğitimi verildi.

Eğitimleri verecek ve görece yeni başlayan rehberlik öğretmenleri de 5 günlük eğitim programına dahil edildi. Programı başarı ile bitiren 93 rehberlik öğretmenine sertifika töreni düzenlendi.

Düzce Rehberlik Araştırma Merkezi'nde düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Şube Müdürü Haşmet Batur ve öğretmenler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, eğitimlerin önemine dikkat çekerek "Özellikle anne olan veliler bu eğitimlere büyük ilgi gösteriyorlar. Bu eğitimler çocuğun ve ailenin gelişimi için oldukça önemli. Bizde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu eğitimlere büyük önem veriyoruz" dedi. Konuşmanın ardından kursu başarı ile bitiren öğretmenlere belgeleri verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber