Hayvan barınağındaki sokak köpekleri ölüme terk edildi

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde hayvan barınağındaki sahipsiz sokak köpekleri ölüme terk edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2013 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hayvan barınağındaki sokak köpekleri ölüme terk edildi

İddiaları araştırmak üzere barınağa giden HAYTAP görevlileri, hasta bir köpeği hayata döndürmeye çalışsa da başarılı olamadı. Hayvanseverler, barınaktaki tüm köpeklerin göz göre göre ölüme terk edildiğini öne sürerken, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, ihmali olanların cezalandırılacağını söyledi.

Günlerdir aç ve susuz kalan sokak köpekleri hayvan barınağında ölüme terk edildi. Hiçbir yetkilinin bulunmadığı Gelibolu Belediyesi'ne ait hayvan barınağında, gelen ihbarlar üzerine, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) yetkilileri inceleme yaptı. Görevliler, gördükleri manzara karşısında dehşete düştü. Hiçbir bakıcı ve veterinerin günlerce uğramadığı hayvan barınağına tel örgüden atlayarak giren yetkililer, çeşitli incelemelerde bulunarak rapor hazırladı.

SOKAK HAYVANLARI AÇLIKTAN VE HASTALIKTAN TELEF OLUYOR

Hayvan Hakları Federasyonu yetkilisi Ülkü Akyel Işık, barınakta yaptığı hayvan dışkısı incelemelerinde köpeklerin günlerdir yemek yemediğini ve kanlı ishal hastalığı sebebiyle telef olduğunu tespit etti. Işık, "Büyük ve küçük ayrımı yapılmadan hepsi bir arada tutuluyor. Hayvanlar hastalık kapabilirler. Sürekli kendi aralarında kavga ederek ağır yaralanmalar oluyor. Önlerinde herhangi bir yemek yok. Su birikintilerinde altlarını ıslatarak kanlı ishal denilen hastalık kapıyorlar. Kesinlikle olmaması gereken bütün durumlar burada mevcut" diye konuştu.

Hayvanların altlarına koyulması gereken tahta paletlerin depoya kaldırıldığını öne süren Işık, "İnsan için yerde yatmak nasılsa, sokak hayvanları için de soğuklarda yatmak bu hastalığı tetikliyor" dedi.

Yavru köpeklerlerin tek tek öldüğü hayvan barınağında can çekişen bir sokak köpeği son nefesini yetkililerin bakışları arasında verdi. Gördükleri manzara karşısında göz yaşlarını tutamayan Işık, gerekli belgeleri toplayarak barınağı terk etti.

"GÖREV VERİLENLERİN İHMALİ"

Gelibolu Belediyesi bünyesinde yer alan hayvan barınağındaki görüntüler üzerine açıklama yapan Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, yaşanan olaylardan derin üzüntü duyduğunu ifade etti. Kendisinin de hayvan dostu olduğunun altını çizen Özacar, "Görevini ihmal edenler hakkında soruşturma başlattık. Hepsine gereken ceza verilecektir. Hayvan ölümlerinden derin üzüntü duydum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber