Baydöner Gaziantep'te üçüncü restoranını açtı

Türkiye’nin en yaygın restoran zinciri olan ve Turquality desteği ile Türk ağız tadını yurtdışına tanıtmayı hedefleyen Baydöner, 6 yılda 3’ü yurtdışında olmak üzere 80 restorana ulaştı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2013 20:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Baydöner Gaziantep'te üçüncü restoranını açtı

Forum ve Prime Mall Alışveriş Merkezlerinden sonra Gaziantep'te üçüncü restoranını Sankopark AVM'de açan Baydöner, 2016'da Türkiye'de 150, yurtdışında 30 restorana ulaşmayı hedefliyor.

İskender döneri bir dünya markası haline getirmek, kaliteli restoran hizmetini makul fiyatla sunmak amacıyla 2007 yılında ilk restoranını İzmir'de açan Baydöner, markalaşma hikayesini ve başarısının arkasındaki püf noktalarını, Gaziantep'teki 3'üncü restoranı olan Sankopark AVM'de düzenlediği basın toplantısında paylaştı. 6 yıl gibi kısa bir sürede Türkiye'nin en yaygın restoran zinciri olma unvanını kazanan Baydöner'in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yılmaz ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Feridun Tuncer'in de katıldığı toplantıda zengin Türk mutfağının özellikle Avrupa'da tanıtılmasının önemi vurgulandı. Avrupa'da çok bilinmesine ve sevilmesine rağmen itibarı olmayan dönerin, Avrupa'daki itibarını artırmak için Avrupa'ya açılmak istediklerini vurgulayan Levent Yılmaz, yurtdışında güçlü olabilmek için öncelikle yurtiçinde güçlü bir marka olabilmek gerektiğinin altını çizdi. Bu hedef doğrultusunda kısa sürede Türkiye'de 35 şehirde 77 restoran açtıklarını duyuran Yılmaz, "Yurtdışında Azerbaycan ve Irak'ta şimdilik 3 restoranımız var. Ancak çalışmalarımız sürüyor. Mısır'daki iç karışıklık nedeniyle orada açmayı planladığımız restoranımızı şimdilik askıya aldık. Önümüzdeki yıl Irak'ta, Dubai'de ve Mısır'da yeni yurtdışı yatırımlarımızı devreye sokmak istiyoruz. Ancak öncelikle kendi bölgemizde güçlendikten sonra hedefimiz Avrupa'ya açılmak. Avrupa'da da özellikle Almanya'da, mevcut olanın aksine, sirkülasyonun fazla olduğu prestijli caddelerde, şık restoranlarla İskender döner servis etmek istiyoruz. Böylelikle Türk ağız tadının en bilinen yiyeceklerinden biri olan döneri, Avrupalıların hamburger, pizza gibi severek tüketmelerini amaçlıyoruz" diye konuştu.

Forum ve Prime Mall Alışveriş Merkezlerinden sonra Gaziantep'te üçüncü restoranını Sankopark AVM'de açan Baydöner, Ekonomi Bakanlığı'nın başlattığı Turquality programından gastronomi alanında marka desteği alan ilk restoran olma unvanına da sahip.

Aldıkları Turquality desteği ile önümüzdeki 4 yıl içinde yurtdışında Ortadoğu, Afrika ve Avrupa pazarında Baydöner adını duyuracaklarının altını çizen Yılmaz, "Turquality desteğini almamızda markanın Türk mutfağını temsil eden konsepti ve standart kalitede hizmet amacıyla geliştirilen iş modeli oldukça etkili oldu. Programa gastronomi sektöründe kabul edilen ilk marka olmaktan gurur duyuyoruz. Turquality'nin sunduğu avantajlarla Türkiye'nin dünyadaki marka imajına daha fazla katkıda bulunacak ve yurtdışında daha da hızlı büyüyeceğiz" dedi.

Toplantıda konuşan Feridun Tuncer ise, 2016 yılı sonuna kadar hedeflerinin Türkiye'de 150, dünyada 30 restorana ulaşmak olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz yıl, gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerine ivme kazandırmak için etkin girişimcileri destekleyen Endeavor tarafından girişimcilik ödülüne layık gösterildiklerini belirten Tuncer, "Baydöner markasını 2007 yılında kurduğumuzda kendimize çok önemli bir hedef belirlemiştik. Zengin Türk mutfağımızın en güzel yemeklerinden olan iskender döneri standart kalite ile birleştirerek başta Türkiye olmak üzere dünyaya tanıtma hedefimizdi. Bu çalışmalarımız doğrultusunda Kalite Dernegi KalDer'den 3 yıldız yetkinlik belgesini aldık. Alışveriş merkezlerinde konumlanan yabancı sermayeli fast food restoran zincirlerine karşı, iskender döneri alternatif hale getirebileceğimiz Baydöner'e özel bir reçete hazırladık. Altyapımızı, restoran konseptimizi belirledik ve devlerle yarışmak üzere yola çıktık. Bu hedef doğrultusunda durmadan çalıştık. Geçen yıl ilk uluslararası başarımızı Dubai'de kazandık. Dünyanın pek çok ülkesinden gelen seçici grup tarafından yapılan değerlendirmede, 8 ülkeden katılan 29 girişimci arasından Uluslararası Endeavor Girişimcisi ödülü almaya hak kazandık. Bu ödül bizim için uluslararası arenada Baydöner adı ilk kez duyulduğu için son derece önemi bir ödüldü. 5 yılda ekibimizle birlikte elde ettiğimiz başarı hikayesinin bir sembolü oldu" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber