Hükümet, cep telefonu abonesinden 1 YTL almaktan vazgeçti

Haber Giriş : 26 Nisan 2006 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Orman Bakanı Osman pepe, cep telefonu abonelerinden ayda 1 YTL almaktan vazgeçtiklerini, ancak bunu GSM şirketlerinden tahsil edeceklerini açıkladı. Pepe, GSM şirketlerinin bu parayı vatandaşın faturasına yansıtamayacaklarını da vurguladı. Söz konusu tutarın yılda 564 milyon YTL'yi bulduğu hesaplanıyor.

CHP'lilerin, üzerinde madde madde görüş belirtemeyecekleri gerekçesiyle görüşmeyi terk ettiği Çevre Yasası'nda Değişik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısı'nın geneli üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

PEPE MÜJDEYİ VERDİ:

Anavatan Partisi ve DYP milletvekillerinin kendisine yönelttiği cep telefonu abonesinden ayda 1 YTL alınmasına ilişkin soruları yanıtlayan Çevre Bakanı Pepe, "GSM abonelerinden ayda 1 YTL almayacağız, amma GSM operatörlerine buradan bir külfet gelecektir. Yani vatandaştan alacak olduğumuz parayı GSM operatörlerinden alacağız. Hayır, bunu faturasına yansıtamaz, zaten 1 YTL'yi kaldırmamızın sebebi, vatandaşa yansımasın diye bunu yaptık. GSM şirketlerinin de çevreye küçücük katkıları olursa onlar da sosyal sorumluluklarını yerine getirmiş olur" diye konuştu. Pepe'nin bu sözlerinden sonra verilen önergeyle, cep telefonu abonelerinden ayda 1 YTL'lik çevre fonu alınması uygulamasını öngören madde tasarıdan çıkarıldı.

KÜÇÜCÜK KATKI:

Pepe'nin, GSM şirketlerinin sağlayacağı "küçücük katkı"dan söz etmesine karşın, 47 milyon cep telefonu abonesi üzerinden hesaplama yapıldığında GSM şirketlerinin yılda 564 milyon YTL'yi Çevre ve Orman Bakanlığı'na aktarmasının gerekeceği belirtiliyor.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber