Savcı Sarıkaya sonuna kadar direnecek

Haber Giriş : 26 Nisan 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şemdinli iddianamesinde, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt hakkındaki iddialara yer verdiği için, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) kararıyla meslekten ihraç edilen Van Savcısı Ferhat Sarıkaya, itiraz yolundan sonuç alamazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gitmeyi planlıyor

Şemdinli iddianamesinde, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt hakkındaki iddialara yer verdiği için, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) kararıyla meslekten ihraç edilen Van Savcısı Ferhat Sarıkaya, itiraz yolundan sonuç alamazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gitmeyi planlıyor. Kararın ardından evine kapanan Sarıkaya, Van Barosu'nun "İhraç kararı kesinleşmeden önce avukat olarak kayıt yaptır" önerisini de yanıtsız bıraktı. Van Barosu Başkanı Aykut Çabuk, Sarıkaya'yı evinde ziyaret edip, baroya kaydolmasını teklif ettiklerini ancak olumlu ya da
olumsuz bir yanıt alamadıklarını anlattı. Sarıkaya'nın kararla ilgili hiçbir yorum yapmadığını belirten Çabuk, "Eğer teklifimize olumlu bakarsa, hakkındaki karar kesinleşmediği için kaydını elbette yaparız. Ancak karar kesinleştiğinde elbette barodaki kaydını silmek zorunda kalacağız. Bizim teklifimiz sayın savcıya destek amaçlıydı" dedi.

Önce savunma
VATAN'ın yakın çevresinden edindiği bilgiye göre, Sarıkaya'nın avukatlık yapmaya da niyeti yok. Sarıkaya, öncelikle karara itiraz hakkını kullanacak. Eğer itirazdan bir sonuç alamazsa ihraç kararını AİHM'e taşıyacak. Ancak Sarıkaya, AİHM'e gitmeden önce iç hukukun tanıdığı tüm haklarını kullanacak; itiraz sürecini işletecek, özellikle de savunmasını yapacak.

Sarıkaya'nın hayli soğukkanlı bir kişiliğe sahip olduğunu belirten söz konusu çevreler, "Olanı biteni izliyor. Sınırlı bir arkadaş çevresi, evden adliyeye-adliyeden eve bir hayatı vardır. Bu karardan sonra çok sayıda hakim, savcı ve avukattan destek telefonları alıyor, ziyaretine geliyorlar. Ama onlarla da çok sınırlı konuşuyor" dediler.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber