Kayseri'de 8 öğrenci 'Kurtlar Vadisi'nden esinlenerek film çekti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2006 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'de bir grup ilköğretim öğrencisinin Kurtlar Vadisi isimli filmden esinlenerek çektikleri film, şiddet sahneleri içerdiği gerekçesiyle tepki aldı.

Filmin senaryosunu yazan ve yönetmenliğini yapan 8. sınıf öğrencisi Mehmet Özkan (14), ağabeyinin arkadaşından emanet kamera aldıklarını ve sınıfındaki bir grup arkadaşıyla birlikte film çekmeye karar verdiklerini söyledi.

Bu yıl okullarındaki son yılları olduğunu, arkadaşlarıyla ayrılmadan önce kalıcı bir şeyler ortaya koymak istediklerini ifade eden Özkan, 8 arkadaşıyla birlikte film çektiklerini belirtti.

Filmin senaryosunu kendisinin yazdığını ve çekim sırasında Kurtlar Vadisi isimli filmden esinlendiklerini kaydeden Özkan, filmin mafya içindeki kötü adamlardan 3'ünün doğru yolu seçmesini ve mafyaya karşı mücadelesini anlattığını söyledi Özkan, "film ile bir taraftan film çekimi konusundaki merakımızı uygulamalı olarak gidermeye çalıştık, bir taraftan da yaşıtlarımıza şiddete karşı uyarı mesajı vermek istedik. Filmde, kötülerin içinde de iyilik olduğunu ve mutlaka iyiliğin kazandığını anlatmak istedik" dedi.

Filmin başrol oyuncularından Ali Osman Bağırgan ise filmdeki şiddet sahneleri nedeniyle tepki gördüklerini belirtti. Okuldaki arkadaşlarına filmin toplu gösterimini yapmak istediklerini, ancak okul yönetiminin buna izin vermediğini bildiren Bağırgan, "Filmde bazı sahnelerde oyuncak bile olsa silahlar kullanılıyor. Bir sahnede oyuncular arasında silahlı çatışma, kurusıkı tabanca kullandığımız bir sahnede de iki kişi arasında Rus ruleti oynanıyor. Bu sahneler nedeniyle filmimiz tepki çekti. Filmimizi halka izlettirmek istedik. Aynı gerekçeyle talebimiz kabul edilmedi. Filmde çocukların şiddete karşı uyarılmasını anlatmak istemiştik. Ancak sanırım seçtiğimiz yöntem yanlıştı. Filmin içeriği nedeniyle pişman olduk. Bundan sonra farklı konularda, şiddet içermeyen filmler çekmek istiyoruz" diye konuştu.

Filmi kısıtlı imkanlarıyla çektiklerini belirten görüntü yönetmeni Emre Çıklateker ise filmin arkadaşları arasında büyük beğeni topladığını söyledi.

Çıtlateker, film çekimi için 8 arkadaş olarak okul harçlıklarından 40 YTL'lik bütçe oluşturduklarını, bu parayı sadece yol parası ve kamera kasedi almak için kullandıklarını ve filmin montajını yapan Mehmet Özkan'ın ağabeyine de 10 YTL verdiklerini söyledi.

Filmi CD'lerle çoğalttıklarını belirten Çıklateker, "Filmin bu kadar ses getireceğini tahmin etmiyorduk. Aramızda eğlence olarak çektiğimiz filmin CD'lerine öğrenciler büyük ilgi gösteriyorlar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber