Çalışan kadınlara stresle mücadele semineri

Isparta Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Cemre Eğitimciler Derneğince çalışan kadınlara stresle mücade yöntemi semineri verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2013 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çalışan kadınlara stresle mücadele semineri

Isparta Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Cemre Eğitimciler Derneğince çalışan kadınlara stresle mücade yöntemi semineri verildi.

Belediye Kültür Sarayı'nda gerçekleştirilen seminerde konuşan Psikolog Şule Tola, Isparta'da intihar ve boşanma olaylarının arttığını söyledi.

Çalışan kadınların ev, iş, çocuk ve eşten sorumlu dört vardiyalı ağır bir işçi gibi yaşadığını belirten Tola, bu kapsamda çalışan kadınlara fiziksel tedavinin yanında psikolojik tedavinin de verilmesi gerektiğini kaydetti.

Stresle mücadele etmede bazı önlemlerin alınabileceğini dile getiren Tola, şöyle konuştu:

"İnsanların hedefleri olmalı. Önem ve öncelik sıraları doğru belirlenip, çocuklarla kaliteli zaman geçirilmelidir. Eşinize ve kendinize zaman ayırın ve yeni güne yeni umutlarla başlayın. Evlerde sağır, dilsiz çiftler oluştu. Evlendikten sonra eşler birbirlerinin sevgi lisanlarını öğrenmelidirler. Nasıl ki portakal yemek için grip olmayı beklemiyoruz, kendimize zaman ayırmak için de ruhsal sıkıntıları beklemeyeceği, "Fiziksel egzersiz, solunum egzersizleri, gevşeme, meditasyon ve keyif veren etkinlikler yapılmalıdır. Fiziksel egzersiz yapmak mutluluk hormonu salgılanmasına yol açar. Zihinsel olarak da problem çözme, zaman yönetimi ile olumlu düşünce ve mizah etkilidir."

Seminere, Isparta Kamu Hastaneleri Birliği İdari Hizmetler Başkanı Turgut Ören, Cemre Eğitimciler Derneği Başkanı Yüksel Eren, ve çok sayıda kadın öğretmen katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber