Park metre, yıllık 1 milyon 70 bin TL kazandıracak

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, park metre uygulamasının belediyenin kasasına yaklaşık olarak yıllık 1 milyon 70 bin TL gelir kazandıracağını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2013 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Park metre, yıllık 1 milyon 70 bin TL kazandıracak

Tokat'ta park metre uygulaması kimi araç sürücülerinin tepkisini çekse de hayata geçti. Yaklaşık 30 park metre görevlisi kırmızı renkteki yelekleri ile fiş keserek araç sahiplerinden park ücreti almaya başladı. Konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Çiçek, yapılan son ihalede sözleşme imzalanarak, yıllık olarak yaklaşık 1 milyon 70 bin TL Tokat Belediyesi'ne gelir sağlayacak bir uygulama başlamış olduğunu söyledi. Uygulamanın gerçekleşeceği bölgeleri ikiye ayırdıklarını ifade eden Başkan Çiçek, "Trafiğin yoğun olduğu Niksar Yolu Kavşağı'yla Atatürk Anıtı arasındaki bölümde 10 dakikaya kadar ücretsiz, 2 saate kadar 3 TL, 4 saate kadar 5 TL, 4 saatten sonra gün boyunca 10 TL olacak şekilde uygulamamız olacak. Diğer bölgelerde ise yine 10 dakikaya kadar ücretsiz, 2 saate kadar 1 TL, 4 saate kadar 2 TL ve gün boyu da 5 TL olacak şekilde uygulama başladı. Uygulamanın sabah başlama saati 08.00 ve akşam bitiş saati 19.00. Bu uygulamadaki temel amacımız, cadde üzerinde 24 saat ve birkaç gün süren araç parkının önüne geçmek. Biz bu uygulamanın esnafımızın da işine yarayacağı kanaatindeyiz. Çünkü gece saatlerinde Gazi Osman Paşa Bulvarı'nda birkaç tane araba park ederken, gün boyu sürekli olarak bir park yapımı söz konusu. Amacımız burada sirkülasyonu sağlamak" dedi.

Başlangıçta bir takım sıkıntılar olacağını ama zaman içerisinde insanların bu duruma alışacağı kanaatinde olduğunu ifade eden Başkan Çiçek, "Bu vesileyle şunu da belirtmek istiyorum. Şuanda Belediyemizin 300 araçlık asansör otopark dediğimiz iki katlı otopark ihalesi de önümüzdeki hafta yapılacak. Bu da yapıldığı takdirde biz de herkese yeteri kadar otopark yeri gösterebilecek konuma geleceğiz. Bütün amacımız kent merkezindeki trafik yükünü azaltmaktı. Uygulamanın sonuçlarını trafik şube müdürlüğü ile gözlemleyeceğiz. Neticesinde ek tedbir alınması gerekirse alacağız" diye konuştu.

Başkan Çiçek ayrıca görevlilere park ücreti ödemeyenlerin İl Trafik Müdürlüğü koordinesinde araçların bağlanma durumu söz konusu olacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber