ÖSS için rapor alan öğrencilere sıkı takip

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2006 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğünün, Öğrenci Seçme Sınavına (ÖSS) hazırlanan ve rahatsızlığı olmadığı halde rapor almak isteyen öğrencilerin durumunu, yakından takip edeceği bildirildi.

Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl mayıs ayının gelmesiyle öğrencilerin, üniversite sınavlarına hazırlanmak için doktor raporu aldığını hatırlatarak, bunun önüne geçebilmek için çeşitli önlemler aldıklarını söyledi.

Rahatsızlığı olmadığı halde rapor almak isteyen öğrencilerin sıkı takip edileceğini dile getiren Bulut, şunları kaydetti:

"Her yıl mayıs ayında rapor alarak, devamsızlık yapan öğrencilerin sayısı ciddi rakamlara ulaşıyor. Aldığımız önlemlerle bunun önüne geçmeyi hedefliyoruz. Öğrenciler, doktor raporu alarak evde veya dershaneye giderek üniversiteye hazırlanıyorlar. Okul müdürlerine göndereceğimiz yazı ile bu konuda daha dikkatli olmaları yönünde uyaracağız. Sağlık il müdürlüğünden de doktorların konuyla ilgili uyarılmasını ve rahatsızlığı olmayan öğrencilere rapor vermemelerini isteyeceğiz. Her öğrenci kolay rapor alamayacak." Alacakları önlemlerle, öğrencilerin rapor almalarının önüne geçileceğini belirten Bulut, "Amacımız öğrencilerin okullarından ve derslerinden uzak kalmalarını engellemektir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber