28 Nisan 2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2006 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 15.00'te İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile Pakistan İslam Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Ahmad Khan Sherpao ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

TBMM gündemi
- AK Parti Milletvekili Mahfuz Güler, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de Kızılay Ali Riza Mete Tıp Merkezi'nin açılışına katılacak, saat 14.00'te Giyimkent tapu dağıtım törenine katılacak, saat 19.00'da UBS Wealth Management Gala Yemeği'ne katılacak.

Pakistan İçişleri Bakanı Aftab Ahmet Han Sherpao Ankara'da
- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun resmi konuğu olarak Türkiye'yi ziyaret eden Pakistan İçişleri Bakanı Aftab Ahmet Han Sherpao ve beraberindeki heyet, saat 09.20'de Anıtkabir'i ziyaret edecek, saat 12.00'de heyetlerarası görüşme sonucunda ikili anlaşma imza töreni yapılacak, saat 14.00'te TBMM Başkanı Bülent Arınç'ı ziyaret edecek.

Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, saat 18.30'da Güneydoğu'daki çatışmalarda gözlerini kaybeden Gazi Hüseyin Özlük'ün gelirini Şırnak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışlamak amacıyla yaptığı 'Geleceğe Umut' isimli albümünün tanıtım kokteyline katılacak.
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener Muğla Üniversitesi'nde düzenlenecek 'Dünden Bugüne Türkiye Ekonomisi' konulu panele katılacak.
- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, İSO tarafından düzenlenen "Avrupa Birliği'ne Tam Üyelik Sürecinde Gıda Sektörü, Sorunlar ve Çözüm Arayışları" başlıklı toplantıya katılacak.
- Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İstanbul'da, "İsviçre Medeni Kanunu ve Borçlar Kanunu'nun Alınışının 80. yılı" Sempozyumu'nda konuşacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Adana'nın Karataş İlçesi'nde halka hitap edecek.
- Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali, Mavi Sürmeli Oteli'nde saat 10.00'da basın mensuplarıyla kahvaltı yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret
- Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, saat 15.00'te müzakere yapılacak.
- Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Yaşar Topçu, saat 10.00'da Yüce Divan'da yargılanacak.
- Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, saat 10.00'da haftalık olağan basın toplantısını düzenleyecek.
- 'Avrupa'da ve Türkiye'de Muhafazakar Düşünce ve Siyasi Partiler' konulu toplantı, saat 09.00'da başlayacak.
- İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri, Yenilik ve İyileştirme Enstitüsü, Liderlik Kapasitesi İnşası ve Uluslar arası İlişkiler Direktörü John Clark, saat 14.00'te İngiltere Sağlık Sistemi konusunda sunum yapacak.
- Eğitim-Sen Genel Sekreteri Emirali Şimşek, saat 12.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi tarafından, saat 09.00'da "Yeşil Elektrik" konulu konferans düzenlenecek.
- Türk Veteriner Hekimleri Birliği tarafından, saat 13.30'da etkinlik düzenlenecek.
- Tiyatro Sanatçısı Rutkay Aziz, saat 11.00'de 'Tiyatro ve Sanat' konulu söyleşiye katılacak, saat 14.00'te Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Ünsal Yavuz öğrencilerle bir araya gelecek.
- Kayseri Özel Tevfik Kuşoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan "Dünyanın en uzun sulu boya resmi" çalışması, Guinnes Türkiye Fahri Temsilcisi Orhan Kural'ın da katılımıyla tescillenecek.
- Malatya Şeker Fabrikası'nın özelleştirme kapsamına alınacak olmasını tepki için Şeker-İş Sendikası'nda saat 09.30'da basın toplantısı düzenlenecek.
- Fiskobirlik Mitingi, Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Salih Erdem'in de katılımıyla saat 14.00'te Giresun Meydanı'nda yapılacak.
- Ünlü mankenler Tuğba Altıntop, Esra Eron, Fatoş Seğmen ve ünlü sanatçı Uğur Aslan, Ellepo mağazalar zincirinin açılışı için saat 14.00'te Amasya'ya gelecek.

DÜNYA GÜNDEMİ

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları
- Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanı'nın seçildiği Irak'ta milli birlik hükümeti kurma çalışmaları hız kazandı. Hükümetin 1 ay içinde kurulması bekleniyor.

İran'ın nükleer programı
- BM Güvenlik Konseyi'nin nükleer programından dolayı bazı taleplerde bulunduğu İran'a verdiği 1 aylık süre bugün doluyor.

UAEA, İran raporunu açıklıyor
- Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (UAEA) İran raporunu bugün öğleden sonra Genel Kurul ve Güvenlik Konseyi'ne sunması bekleniyor.

NATO dışişleri bakanları toplantısı
- Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da dün başlayan NATO dışişleri bakanlarının gayri resmi toplantısının bugünkü bölümünde ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ve Rusyalı meslektaşı Sergei Lavrov ortak basın açıklaması yapacak.

Chirac-Abbas görüşmesi
- Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac Paris'te Filistin lideri Mahmud Abbas ile biraraya gelecek.

Rehn, Draskovic ile görüşecek
- AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Olli Rehn Sırbistan-Karadağ Dışişleri Bakanı Vuk Draskovic ile Brüksel'de görüşecek.

Balkan ülkeleri bir araya geliyor
- Balkan ülkelerinin devlet başkanları Arnavutluk'taki zirvede bölgesel işbirliği konularını ele alacak.

G-8 ülkeleri sağlık bakanları Moskova'da
- G-8 ülkeleri sağlık bakanları, Moskova'da verem, kuş gribi, AIDS gibi hastalıklara karşı mücadele yollarını görüşecek.

İtalya'da parlamento toplanıyor
- İtalya'nın yeni parlamentosu ilk toplantısını bugün yapacak.

SPOR GÜNDEMİ

- Turkcell Süper Ligi'nde 32. haftanın açılış maçında Vestel Manisaspor ile Beşiktaş, Manisa 19 Mayıs Stadı'nda saat 20.00'da karşı karşıya gelecek.
- MotoGP Türkiye Grand Prix'i öncesi İstanbul Park Pisti'nde antrenman turları atılacak.
- Petrol Ofisi Erkekler Voleybol 1. Ligi Dörtlü Final 1. Devre maçları, Konya'da Fenerbahçe-Arkasspor, Halk Bankası-İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşılaşmaları ile başlıyor.
- 5. Üniversitelerarası Spor Oyunları, Antalya'da başlıyor.
- Türkiye Futbol Federasyonu, Bursa'da Anadolu yıldızları projesini tanıtacak.
- Tekerlekli Sandalye Basketbol Avrupa Şampiyonası Final karşılaşmaları Adana Yüreğir Kapalı Spor Salonuda saat 13.30'da yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber