Cem Yılmaz'a özenen askerlere emekli paşadan destek

Haber Giriş : 29 Nisan 2006 06:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvet eski Komutanı emekli Hava Pilot Korgeneral Yaşar Müjdeci, Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görevli subayların, stand-up sanatçısı Cem Yılmaz'a özenip video kameraya aldığı oyunu ?normal' buldu.

Askerlerin çektiği görüntüler ?video.google.com' adresinde yayınlanıyor. Emekli Korgeneral Müjdeci, savaş uçağı kullanan pilotların diğer askeri sınıflara göre daha büyük risk altında bulunduğuna dikkat çekerek, buna benzer eğlencelerle subaylarının morallerinin yüksek tutulmaya çalışıldığını kaydetti. Bu tür eğlencelere toleranslı davranılması gerektiğinin altını çizen Müjdeci, söz konusu görüntülerin internet ortamında yayınlanmasını ise anlayamadığını belirtti.

Savaş uçağı pilotlarının barış zamanındaki eğitimlerinin savaş zamanı gibi olduğunu anlatan Müjdeci, şöyle konuştu: ?Muharebe eğitiminde mesela it dalaşı vardır. Eğitimde, savaşta düşman uçağı ile düşman pilotu ile karşılaştığın zaman yapılması gereken hareketlerin aynısını yapmak zorundasın. Bir tek şey var; tetiği çekmiyorsun, bombayı atmıyorsun. Hatta ?dami' denilen küçük sahte bomba da atılır. Her uçuşun sonu bir atış alanına bağlanır, atış yapılır. Eğitimleri hakiki harpteki gibidir. Diğer askeri sınıflara göre savaş uçağı kullanan pilotların daha çok morale ihtiyacı var. Çünkü her an ölümü görüyorlar, ölümü yaşıyorlar. Şehit olabilirler. Böyle olunca da çocuklar aşağıya inince yıpranıyor. Moral olarak çökmemeleri için de desteğe ihtiyaçları oluyor. Bu kabil eğlenceler yapılır. Bunlar masumane yapılan işlerdir.?

Görevde olduğu zamanda özellikle Doğu ve Güneydoğu'da görev yapmış olan pilotlara her zaman toleranslı davranılması emrini verdiğini ifade eden Müjdeci, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Amerikalılar buna ?Vietnam sendromu' diyor. Bu çocuklar döndüklerinde Anadolu diliyle hafif çalgın oluyor. Onlara karşı toleranslı davranılması emri verirdim. Bu çocuklar normal insan değildir. Devamlı mermiler vızıldamıştır kulaklarında. Her an roketatarlar patlamıştır yakınlarında. Bir saldırıya karşı 24 saat hazır durumda olmak zorundadırlar. Bu da sinir sistemlerinde elbette değişimlere yol açar. Toplumun görevi bu evlatlarına tolerans göstermektir.?

Video görüntülerini kendisinin de izlediğini ifade eden Müjdeci bu görüntülerin internet ortamına niçin taşındığını anlayamadığını belirtti. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda filoların kuruluş günlerinde, diploma törenlerinde, gecelerde bu kabil eğlencelerin yapıldığını aktaran emekli Korgeneral, ?Çok masumane görüntüler. Zaten Cem Yılmaz'ın reklamının aynısı. Hayret ettim. Görünce biraz da utandım. Filolarda olan bu kabil şeyler neden internete girdi anlayamadım.? dedi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber