Uyanık hırsızlar, kamera kayıt cihazını da çaldılar

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde bir kuyumcu dükkanına giren hırsızlar, çaldıkları altınların yanı sıra güvenlik kamerası kayıt cihazını ve alarmı da çaldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2013 23:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uyanık hırsızlar, kamera kayıt cihazını da çaldılar

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde bir kuyumcu dükkanına giren hırsızlar, çaldıkları altınların yanı sıra güvenlik kamerası kayıt cihazını ve alarmı da çaldı. Çevre dükkanların da güvenlik kameralarını fark eden uyanık hırsızlar, diğer dükkanların kameralarının da kablolarını keserek, kendilerinin görüntülenmesini engelledi. Hırsızlar dükkandan çıkarken ise, soygunun anlaşılmaması için dükkanın kapısına yanlarında getirdikleri kilitleri taktılar.

Edinilen bilgiye göre, Malkara'nın en işlek caddelerinden biri olan 14 Kasım Caddesi'nde bulunan İsmail Suna'ya (42) ait kuyumcu dükkanının kilitleri, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kesilerek içeriye girildi. İçeriye girmeden önce çevredeki güvenlik kameralarının kablolarını keserek ters çeviren hırsızlar, girdikleri kuyumcudan alarmı, güvenlik kamera kayıt cihazını ve yaklaşık 5 bin liralık saat ile yonca diye tabir edilen küçük altını yanlarına alarak kayıplara karıştılar. Dükkandan çıkarken ise soygunun anlaşılmaması için, dükkanın kapısına yanlarında getirdikleri kilitleri taktılar.

Sabah saatlerinde ilçe içerisinde devriye gezen polis ekipleri, kuyumcu dükkanının kapısının açık olduğunu görmeleri üzerine işyeri sahibi İsmail Suna'yı telefonla arayarak haber verdi. Olay yerine gelen Suna, içeride yaptığı kontrollerde kasanın açılmadığını, tezgahta bulunan saatlerin ve yonca diye tabir edilen küçük altınların çalındığını tespit etti. Sonrasında dükkanda inceleme yapılması için olay yeri inceleme ekiplerine haber verilirken, olay yeri inceleme ekiplerince parmak izi araştırması yapıldı.

Konu ile ilgili konuşan vatandaşlar, olayı gerçekleştiren hırsızlarda büyük cesaret olduğunu belirterek "Malkara'nın en ışıklı ve en işlek caddesindeki kuyumcu dükkanına girmek bu kadar kolay ise, ara sokaklarda bulunan işyeri ve evlere neler yapmazlar. Bu işlek cadde de Malkara'nın göbeğinde kimsenin görmemesi, duymaması, hayret verici bir şeydir. Bu hırsızlık olaylarından artık bıktık" dediler.

Güvenlik kamera görüntülerini izleyemeyen polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber