Danıştay Başkanlığı seçimi davalık oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2006 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay Başkan Vekili Tansel Çölaşan ve eşi gazeteci-yazar Emin Çölaşan, Danıştay başkanlığı seçimiyle ilgili bir yazıda, ?adaletin gelişmesini engelleyecek bir baskı unsuru? olarak gösterildikleri iddiasıyla Yeni Şafak Gazetesi'ne toplam 100 bin YTL manevi tazminat davası açtı.

Tansel Çölaşan'ın da aday olduğu Danıştay Başkanlığı seçimi sürerken, seçime yönelik Yeni Şafak Gazetesi'nde yayımlanan bir yazı dava konusu oldu. Çölaşan çiftinin avukatları tarafından Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verilen davanın dilekçesinde, Yeni Şafak Gazetesi'nde 7 Nisan 2006 tarihinde ?Çölaşan Danıştay'a başkan olmak istiyor? ve ?Danıştay'a Çölaşan gölgesi? başlıklarıyla bir yazı yayımlandığı anımsatıldı.

Yazıda, ?Çölaşan çiftinin kişilik haklarına saldırı niteliğinde gerçek dışı haksız ithamlarda bulunulduğu? savunulan dilekçede, söz konusu yazının, ?Tansel Çölaşan'ın olası başkanlığının, kendisinin Emin Çölaşan'ın eşi olması sebebiyle yargı bağımsızlığına gölge düşüreceği? yönündeki düşüncenin açıklanmasından ibaret olduğu belirtildi.

Yazıda, Emin Çölaşan'ın, ?demokratik düzen karşıtı, orduyu rejime müdahale etmeye davet eden, bu uğurda en sert üslubu kullanmaktan kaçınmayan, Genelkurmay Başkanı'nı dahi suçlayan bir kişi olarak gösterildiği? savunulan dilekçede, ayrıca Tansel Çölaşan'ın Danıştay Başkanı olması halinde kendisinin Emin Çölaşan'ın eşi olması sebebiyle bu durumun adil yargılamayı zaafa uğratacağının iddia edildiği kaydedildi. Dilekçede, ?Tansel ve Emin Çölaşan, adaletin gelişmesini engelleyecek, bir yandan gazeteci, bir yandan hukukçu ayağı olan bir baskı unsuru olarak gösterilmişlerdir? denildi.

Yazıda yer alan iddiaların, ?haksız ve çirkin olduğu gibi aynı zamanda yanlış bilgilere dayandığı? dile getirilen dilekçede, ?Tansel Çölaşan'ın toplum önünde küçük düşürülüp Danıştay Başkanlığı'nın engellenmek istendiği? iddia edildi.

Tansel ve Emin Çölaşan, söz konusu yazı nedeniyle Yeni Şafak Gazetesi aleyhine 50'şer bin YTL olmak üzere toplam 100 bin YTL manevi tazminata hükmedilmesini talep etti.

Danıştay Başkanlığı için 6 Nisan'da başlayan seçimde, bugüne kadar her biri 4 oylamadan oluşan 64 tur 256 oylama yapıldı. Seçime, Danıştay'ın iş yoğunluğu nedeniyle ara verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber