Başbakan'ın iş takibi yapıyor dediği savcı Öz mü?

Seçim ayarlı operasyonun mimarı Başsavcıvekili Zekeriya Öz'ün defalarca Fatih Belediyesi'ne giderek iş takibi yaptığı öğrenildi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 31 Aralık 2013 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan'ın iş takibi yapıyor dediği savcı Öz mü?

Öz'ün usulsüz inşaat yapan Victory Hotel'e cezai işlem uygulanmaması için tehditvari ifadelerle baskı yaptığı ancak bir sonuç almadığı bildirildi.

Seçim ayarlı operasyonda gözaltına alınıp serbest bırakılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in İstanbul Başsavcıvekili Zekeriya Öz tarafından defalarca ziyaret edildiği öğrenildi. Başbakan Erdoğan'ın İzmir'de Fatih Belediyesi için "Bir savcı iş takip ediyor. Belediyeye geliyor, bir talepte bulunuyor. Olmayınca bu adımı atıyor" sözleriyle anlattığı olayın kahramanının İstanbul Başsavcıvekili Öz olduğu ortaya çıktı. Başsavcıvekili Öz, Fatih Belediye Başkanı Demir ile defalarca görüşerek, İstanbul'un en değerli turizm bölgelerinden Laleli'de bulunan Rese Turizm'e ait Victory Hotel için ricacı oldu. Bir çok kez belediyeye gelen Öz'ün zaman zaman da belediye görevlilerine tehditvari ifadelerle baskı yaptığı ancak bir sonuç alamadığı öğrenildi. Hatta Başkan Demir'in baskısını artıran Savcı Öz ile görüşmeyi kabul etmediği de bildirildi.

STAR belgelere ulaştı

Başkan Demir'i operasyona dahil eden kaçak tadilata ilişkin yazışmalara ise, STAR ulaştı. Belgelerde; Fatih Belediyesi'nin en başından itibaren imar ve belediyecilik kanunlarına uygun olarak işlemler gerçekleştirdiği açıkça görülüyor. Fatih Ordu Caddesi'nde bulunan Rese Turizm, 3 kat bodrum, 3 normal kat ve 1 çekme katın olduğu binaya için 30 Kasım 2006'da basit bakım onarım için izin aldı. Fakat tadilat 6 yıl boyunca yapılmadı. 2012 yılında, şirket cephe tamiratı iznini kullandı. 7 Mayıs 2012'de komşu bina Beyaz Saray İnşaat, Fatih Belediyesi'ne yapılan tadilat sonucunda imar durumuna göre bina girişinin 4 metre geriye çekilmemesinden ötürü kendi binalarına girişin engellendiği gerekçesiyle şikayet etti. Firma ayrıca İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Anıtlar Kurulu ve Alan Yönetimi Başkanlığı'na da tadilatı yapan Rese Turizm hakkında şikayette bulundu.

Kaçaklar tespit edildi

Fatih Belediyesi ve ilgili kurumlar tarafından şikayete konu olan Victory Hotel'de yapılan inceleme sonucunda, binada kaçak yapılaşma tespit edildi. Fatih Belediyesi'nin tutanağında kaçak yapı, "Zemin katı önündeki kendi parselinde kalan takribi 50 metrekare yaya geçidinin (porik boşluğu) zemin kat dükkan alanına katıldığı, evvelce iblağ edilmiş olan çekme katın üzerine takribi 250 metrekarelik yeni bir çekme katın yapıldığı, 1. Bodrum ve zemin katların ön kısımlarının dükkan, kalan tüm binanın konaklama amaçlı otel ya da pansiyon olacak şekilde tadilata uğradığı tespit edilmiş olup, yapı işgalli olduğundan mühür altına alınamamıştır" denildi.

Para cezası da verildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber