Siyasilerden yeni yıl mesajları

Cumhurbaşkanı Gül, Yeni Yıl mesajında yargı bağımsızlığına saygı konusuna değindi. Cumhurbaşkanı Gül'ün mesajı şöyle

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2013 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Siyasilerden yeni yıl mesajları

Cumhurbaşkanı Gül, Yeni Yıl mesajında yargı bağımsızlığına saygı konusuna değindi. Cumhurbaşkanı Gül'ün mesajı şöyle:

"Kıymetli Vatandaşlarım,

Müspet ve menfi gelişmeleriyle, acı ve tatlı hatıralarıyla 2013 yılını geride bırakıyor, yeni umut ve beklentilerle 2014'e giriyoruz. Bu vesileyle, Yeni Yılınızı en samimi duygularla kutluyorum. Yeni yılın ülkemize, milletimize, tüm insanlığa, barış, huzur ve refah getirmesini diliyorum.

Aziz Vatandaşlarım,

Kabul edilmelidir ki, 2013 yılı dünyamız ve ülkemiz açısından zor bir yıl olmuştur. Dünya ekonomik ve siyasi çalkantılarla, yürekleri yakan acı görüntülerle 2014 yılını karşılamaktadır. Bu, uygarlığın geldiği seviye gözönüne alındığında üzücü ve düşündürücü bir tablodur. Yeni yılda başta yakın coğrafyamız olmak üzere, yaşanan acıların sona ermesini, insanlığın sorunlarının ivedilikle çözüme kavuşturulmasını temenni ediyorum.

Türkiye olarak 2013 yılını yoğun bir gündemle geçirdik. Geride bıraktığımız yılda ülkemizde huzur ve güven ortamının sağlanması adına önemli adımlar atıldı, demokrasi ve ekonomi alanında önemli gelişmeler sağlandı. Birçok ülke büyük ekonomik krizler yaşarken Türkiye ekonomik büyümesini istikrarlı bir şekilde devam ettirdi.

Dünyayla entegre olmuş, Avrupa Birliği müktesebatı ile önemli ölçüde uyum sağlamış, yatırımcıların cazibe merkezi haline gelmiş ve sermayenin serbestçe dolaştığı bir ülkeyiz. Böyle bir ülkede istikrar, güven ve geleceğe dönük itimat belirleyici unsurlardır.

Bu gelişmeler, siyasi istikrarın, iyi yönetimin ve disiplinli çalışmanın ürünüdür. Milletçe geldiğimiz noktanın kıymetini çok iyi bilmeli, gelecek nesillere ekonomik ve siyasi açıdan gelişmiş huzurlu bir ülke bırakmak için çaba göstermeliyiz. Bu anlamda, siyasi istikrarı ve ekonomik güven ortamını sarsacak, demokratik hukuk devletini aşındıracak, birliğimizi ve dirliğimizi bozacak tutum ve davranışlardan kaçınmamız gerekir. Unutmayalım ki, bu güçlü devletin eşit ve hür vatandaşları olarak hepimiz aynı geminin içindeyiz. Bu geminin her bakımdan daha güzel ve aydınlık bir geleceğe doğru yoluna devam etmesi ortak sorumluluğumuzdur.

Toplumumuzun dinamik yapısı dikkate alındığında zaman zaman sorunların ve bunlara yönelik görüş ayrılıklarının yaşanması doğaldır. Tabiatıyla, belirli konularda kamuoyu vicdanında oluşan soru işaretlerinin tamamen giderilmesi önem taşımaktadır. Bununla birlikte, bu sorunları hukukun üstünlüğü, adalet, şeffaflık ve hesap verebilirlik gibi ilke ve değerlerin hakim olduğu bir toplumsal ve siyasal ortamda, birbirimizi yaralamadan, kırıp dökmeden, karşılıklı anlayış içerisinde çözmemiz gerekiyor. Esasen ülkemizde refah ve istikrarın sürekliliği bu ilkelerin gözetilmesinden geçmektedir. Bunun için reformların sürdürülmesinin önemine dikkat çekmek istiyorum.

Demokrasi güçler ayrılığına dayanan kurallar ve kurumlar rejimidir. Kurumların görev ve yetkileri de Anayasa ve kanunlarda belirtilmiştir. Hiç kimse ve hiçbir organ kaynağını Anayasadan almayan bir yetki kullanamaz.

Yeni yılla birlikte, eski siyasi ve bürokratik alışkanlıkları geride bırakmalıyız. İktidarı değiştirmenin demokrasilerdeki adresi tartışmasız seçimlerdir. Milletimiz siyasi konulardaki hakemlik işlevini bugüne kadar layıkıyla yerine getirmiş, bundan sonra da yerine getirmeye devam edecektir. Diğer yandan, hukuki sorunların çözüm yeri de kuşkusuz bağımsız yargıdır. Bağımsız ve tarafsız yargı olgusunu ve algısını zedeleyecek tavırlardan kaçınmak hepimizin görevidir.

Sorunlarımız olduğu gibi, büyük umutlarımız ve hedeflerimiz var. Olumsuzluklar, geleceğe umutla ve güvenle bakmamızı engellememelidir. Hiçbir güç, Türkiye'yi yolundan döndüremeyecektir. Gelişme sürecinde, evrensel değerler en önemli yol göstericimiz olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2014'ün ülkemiz ve bütün dünya için güzel gelişmelere vesile olmasını temenni ediyorum.

Yurt içindeki ve yurt dışındaki siz değerli vatandaşlarımın Yeni yılını tebrik ediyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum."

TBMM Başkanı Çiçek'in yeni yıl mesajı:

-"2013 yılına ilişkin her kesimin kendi özeleştiri ve vicdani değerlendirmesini yapması, 2014 yılını birlik ve beraberlik içinde geçirmemize yardımcı olacaktır"

-"2014 yılında alacağımız kararlar, yapacağımız tercihler ve atacağımız adımlar ülkemizin geleceğine ışık tutacaktır"

TBMM (AA) - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 2013 yılına ilişkin her kesimin kendi özeleştiri ve vicdani değerlendirmesini yapmasının, 2014 yılının birlik ve beraberlik içinde geçirilmesine yardımcı olacağını bildirdi.

Çiçek, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajda, büyük umut ve beklentilerle başlanan bir yılın geride kaldığını, 2014 yılının da umutla karşılandığını belirtti.

Ortak hedefin, ülkenin kalkınması ve ileri gitmesi olduğunu, bu hedefe ulaşmak için, devlet ve millet olarak el ele verilmesi gerektiğine işaret eden Çiçek, Türkiye'nin hedeflerine kendini yenileyerek ve yeni şartlara uygun hareket ederek ulaşacağını kaydetti.

TBMM'nin en büyük görevinin, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu yasal ve anayasal düzenlemeleri yapmak olduğunu vurgulayan Çiçek, şöyle devam etti:

"Halkımızın bizden beklentilerini gerçekleştiremediğimiz takdirde, büyük bir fırsatı kaçıracağımız bilinmelidir. Bu noktada insan hakları, demokrasi ve özgürlüklere sahip çıkılması son derece önemlidir. Zira Türkiye, evrensel hukuk ilkelerini benimsemiş, sosyal eşitlik ve adalet ilkelerine bağlı, dil, din, etnik köken ve mezhep farkı gözetilmeyen demokratik bir ülkedir. Binlerce yıla uzanan tarihi ve zengin bir kültürü olan ülkemizde, bu yıl en büyük üzüntülerimizden biri, geçen yıllarda olduğu gibi, kültür, sanat ve siyaset dünyamızın değerli isimlerinin aramızdan ayrılması olmuştur.

Ekonomimizin gelişmesine paralel, daha müreffeh bir ülkede yaşamamız, toplumsal barışımızı korumamız, siyasi istikrarı devam ettirmemiz ve sosyal dengeyi sağlamamız ile mümkün olacaktır. 2014 yılında alacağımız kararlar, yapacağımız tercihler ve atacağımız adımlar ülkemizin geleceğine ışık tutacaktır."

-"Çatışmaların sona erip, iç barışın tesis edilmesi en büyük temennimizdir"

Dünyada toprak anlaşmazlığı, ekonomik kaynakların paylaşımı, etnik ve dini ayrımcılık gibi nedenlere dayalı çatışmaların bu yıl da devam etmesinin geleceğe ilişkin kaygılara neden olduğunu belirten Çiçek, şunları kaydetti:

"Etnik ve dini temelli çatışmaların özellikle Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda meydana geliyor olması ise son derece düşündürücüdür. Özellikle, Suriye'de ve Irak'ta devam eden çatışmalar, son derece kaygı vericidir. Yüzbinlerce insanın evinden yurdundan uzaklaşmak zorunda kaldığı, her gün onlarca insanın ölümüne neden olan bu çatışmaların sona erip, iç barışın tesis edilmesi en büyük temennimizdir. Aynı şekilde Mısır'da, darbe sürecinin sona erip, Mısırlı kardeşlerimizin de yeniden anayasal demokratik hayata geçmeleri temel beklentimizdir.

Kaderde ve kıvançta bir olduğumuz Azerbaycan topraklarına dönük Ermenistan işgalinin bu yıl da devam etmesi bizim için büyük bir hayal kırıklığıdır. Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmesi ve kaçkın durumuna düşürülen 1 milyon Azeri kardeşimizin de kendi evlerinde yaşayacakları günlere kavuşmaları Kafkaslarda barış ortamının tesis edilmesi bir başka önemli beklentimizdir.

Ayrıca geride kalan 2013 yılına ilişkin her kesimin kendi özeleştiri ve vicdani değerlendirmesini yapması, 2014 yılını birlik ve beraberlik içinde geçirmemize yardımcı olacaktır.

Bu düşüncelerle, 2014 yılının ülkemize, milletimize ve tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum."

Kılıçdaroğlu'ndan yeni yıl mesajı:

-"Yeni yıl demek, yeni bir başlangıç, yeni bir umut ve umutları yeşertmek için çok çalışmak, daha güzel bir yıl, daha mutlu, daha huzurlu bir gelecek için çok büyük sorumluluk üstlenmek demektir. Biz CHP olarak bu sorumluluğu üstlenmeye hazırız"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yeni yıl demek, yeni bir başlangıç, yeni bir umut ve umutları yeşertmek için çok çalışmak, daha güzel bir yıl, daha mutlu, daha huzurlu bir gelecek için çok büyük sorumluluk üstlenmek demektir. Biz CHP olarak bu sorumluluğu üstlenmeye hazırız" dedi.

Kılıçdaroğlu, yayınladığı yeni yıl mesajında, tüm insanlığa barış, huzur, refah, mutluluk, ırkı, dini, mezhebi, dili, cinsiyeti, rengi ne olursa olsun her vatandaşa kardeşlik ve sağlık diledi.

"Yeni yıl demek, yeni bir başlangıç, yeni bir umut ve umutları yeşertmek için çok çalışmak, daha güzel bir yıl, daha mutlu, daha huzurlu bir gelecek için çok büyük sorumluluk üstlenmek demektir. Biz CHP olarak bu sorumluluğu üstlenmeye hazırız" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, dünü bilmeyenin geleceği kuramayacağını, dünden ders almayan, hukuku egemen kılmayanın geleceğe yürüyemeyeceğini belirtti.

2013 yılındaki gelişmeleri anımsatan Kılıçdaroğlu, "AKP'li 2013'ü, Başbakan'ın, Bakanların, Bakan çocuklarının, bürokratların ve AKP yandaşlarının adının karıştığı yolsuzluk, kara para aklama, rüşvet alıp verme operasyonu ve bu operasyonları engelleme, delilleri karartma ayrıca yargıya müdahale girişimleriyle geride bırakıyoruz" görüşünü savundu.

Gök kubbenin altında hiç bir şeyin sonsuza kadar gizli kalmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Milletine, aydınına, gazetecisine, bilim adamına, siyasetçisine, ordusuna komplo kuranları, kurduranları, Silivri toplama kampı ayıbını yaşatanları, Uludere'de katledilen vatandaşların acısını yüreğinde duymayanları, mütedeyyin insanların fitrelerini, zekatlarını çalanları himaye edenleri, Türkiye'yi yalnızlaştırarak, selam vereceği tek komşu bırakmayanı, Suriye'de Müslüman'ın Müslüman'ı öldürmesi için her türlü şer ocağıyla kucaklaşanı, savcının polisin yolunu keserek dosyalarına el koyarak hırsızı bırakıp savcının polisin peşine düşeni, 'Beni Kılıçdaroğlu'nun meşrebinden olanlar mahkum etti' diye mezhepçilik yapanı" 2013'te bırakarak yeni yılda aydınlığa yürüdüklerini ifade etti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin yeni yıl mesajı

-"2013 yılı 'Rüşvet ve Yolsuzluk' sarmalının deşifre edildiği, namuslu ve vatanperver hukuk insanlarının devreye girdiği bir yıl olarak anılacaktır"

ANKARA (AA) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "2013 yılı 'Rüşvet ve Yolsuzluk' sarmalının deşifre edildiği, namuslu ve vatanperver hukuk insanlarının devreye girdiği bir yıl olarak anılacaktır" görüşünü savundu.

Bahçeli, yayımladığı yeni yıl mesajında, içte ve dışta tepkileri bileyen, sinirleri geren, öfkeleri tetikleyen ve büyük yankı uyandıran karmakarışık hadiselerin 2013 yılını çekilmez yaptığını belirtti.

Türk milletinin 2013 yılında kaybeden, bunalan ve dara düşen taraf olduğunu, kötü niyetlilerin güldüğünü, bölücülerin umutlandığını, terör lobilerinin güç ve itibar kazandığını ifade eden Bahçeli, siyasi sorumluluk mertebesinde bulunanların serinkanlı olmaktan uzaklaştığını, insaf ve vicdanla ipleri kopardığını, akıl ve sağduyu yolundan tehlikeli şekilde savrulduğunu kaydetti.

2013 yılında ülkenin hali, milletin huzur ve esenliğinin kabus filmlerini aratmayacak ölçüde bozulduğunu, yara bere içinde kaldığını savunan Bahçeli, devlet, ekonomi, siyaset ve sosyal yapıda yaşanan sorunlara işaret etti.

Bahçeli, "Geride bıraktığımız 2013 yılı ayrışma, çözülme, bölünme, ihanet ve teslimiyetle dolu olduğu kadar, yolsuzluğun, rüşvetin, milletin malına göz dikmenin ve tüyü bitmemiş yetimin hakkına girmenin de hüküm sürdüğü bir yıl olmaya şimdiden namzettir" görüşünü savundu.

Hukukun tecelli etmesi açısından, gündemdeki hukuki sürecin devamının sağlanması gerektiğini ifade eden Bahçeli, Türkiye'nin paralel devletin yanında, paralel hükümet, paralel başbakan, paralel siyasetle yüz yüze olduğunu ileri sürdü.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "2013 yılı 'Rüşvet ve Yolsuzluk' sarmalının deşifre edildiği, namuslu ve vatanperver hukuk insanlarının devreye girdiği bir yıl olarak anılacaktır" ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan'a, "Hukukun önünü açması" çağrısında bulunan Bahçeli, "Ümit ederim ki 2014 yılı dürüstlüğün onaylanacağı, yolsuzluğun, haramzadelerin ve günahkarların mahkum olacağı bir yıl olarak tarihe geçecektir" temennisinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber