ÖSYM Şubat'taki Kılavuzu Değiştirdi, Ama Hatasını Düzeltmedi

ÖSYM şubat ayı içerisinde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve PTT Genel Müdürlüğü kadrolarını için yerleştirme yapacağını duyurdu. ÖSYM, bu yerleştirmede adaylardan sadece Bankaya para yatırmalarını istemiş, kılavuzu ise internetten yayımlamıştır. Ancak, 22 Şubat tarihinde yayımlanan kılavuzun 'Mezun olunan olunacak programlar' adlı tablo bölümü sessiz sedasız 23 Şubat tarihinde değiştirilmiştir. Yapılan değişiklik adaylara duyurulmadığı gibi daha sonra ortaya çıkan mağduriyetler de giderilmedi. İşte bir ziyaretçimizin mağduriyeti...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Mayıs 2006 10:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM'nin son yapmış olduğu açıktan atama olan PTT ve Tarım ve Köyisleri Bakanlıgı kadroları için yayınlanan klavuzda ÖSYM buyuk bir hata yapmıstır. Bu hataya kurban gidenlerden biri de benim.

Ben Ziraat Fakultesi, Zootekni bolumu mezunuyum.. Ben mezun olduktan yaklasık 2 sene sonra Ziraat fakultesinin bolumlerinde birleştirilme yapılmıs ve Zootekni bolumu "Hayvansal üretim" adı altında baska birkaç bölümle birleştirilmiş yani farklı bir program olmustur..Benim lisans mezuniyet belgemde Zootekni bolumu mezunu Ziraat muhendisi oldugum belirtilmektedir.

Bilindigi üzere bu atama için butun tercihler internet yoluyla olmuş ve tercih klavuzu 22 subat tarihinde yayınlanmaya baslamıstır..Tercih klavuzunda kılavuzun bilgisayarlara indirilmesi yönünde şematik olarak da bir çizelge ile yönlendirilme yapılmıştır. 22 subat tarihinde yayınlanan klavuzda yer alan 'mezun olunan olunacak programlar' adlı tablo, yani 'Tablo 3A', daha sonraki gunlerde yayınlanan tablo 3A ile aynı degildir, eksiktir.

22 Subatta yayınlanan tablo 11 sayfa olup bu tabloda Zootekni bölümü ve baska birtakım bolumler yer almamaktadır. Daha sonra degistirilen (ki; dosyada özellikler bolumunden girildiginde 23 subat'ta Sinan özsekerci isimli bir sahsın degisiklik yaptıgı ve verilerden sormlu oldugu görulmekte) Tablo 3A ise 12 sayfa olup Zootekni bolumu ve daha baska birtakım bolumlerini icermektedir..Ayrıca her iki tabloda da ziraat muhendisligi diye bir bolum bulunmaktadır.

Durum boyle olunca tercih yaparken bilgi guncelleme kısmında olan program/ alan kısmına ben bolumum olan zootekni olmadıgı için ya hayvansal uretim yada ziraat muh.bolumlerini bilgi guncelleme de girebilirdim.. Hayvansal uretimle ilgili birsey lisans mezuniyet belgemde olmadıgından (ki bu bir farklı programdır) ben, program/alan kısmına tablo 3/A'dan ziraat muh. kodunu girdim.Ve zootekni bolumu ile ilgili kadrolara tercih yaptım. (Dogrusu, Hayvansal uretim yapılanmadan once mezun olan kişileri ziraat muhendisi olarak tanıyolar diye algıladım ki tahminimce kim olsa bu durumda boyle düsünür)

Sonuclar acıklandıgında puanımın yuksek olmasına ve acıklanan en dusuk yuksek puanlara gore 2.tercihime girmiş olmam gerekirken hiçbir yere yerlestirilememis oldugum sonucu gelmistir. ÖSYM'yi arayıp bilgi alınca bu sebepten dolayı tercihlerimin degerlendirilmeye alınmadıgını ogrendim. Ertesi gun osym'ye gidip durumu aynen anlattım. Yetkili sahıs boyle bir durum olamayacagını soyleyip bana internetten Tablo 3/A yı gösterdi ve Zootekni bolumunun tabloda oldugunu gorunce dogrusu ben de sasırdım.. Bana inanmayan yetkiliye ertesi gun eksik tabloyu Bilgisayardan flash diske aktararak goturdum (Allah'tan silmemişim bilgisayardan). Bunu gören yetkili sasırdı ve bir dilekce ile basvurmamı ve dilekceme eksik tablonun çıktısını eklememi soyledi ve ben de bu şekilde dilekçe verdim. Yaklasık 20 gun sonra cevap yazdılar ve birsey yapamayacaklarını yazılı ifadeyle beyan ettiler. (Hatalarından hic bahsetmemisler). Daha sonra ben hukuksal durumu ararstırırdıgım sıralarda telefon ederek bana durumumun tekrar gozden gecirilidigini, duzeltmek için ugrasıldıgını bana birkac gun içinde doneceklerini soylediler. Daha donmediler ama biraz daha beklemedeyim.. Eger hatalarını duzeltmezlerse avukat tutarak hukuki yolla hakkımı arayacagım..

22 Şubat'ta yayımlamam kılavuzun 'Mezun olunan olunacak programlar' adlı tablo bölümünü görmek için tıklayın.

23 Şubat'ta yayımlamam kılavuzun 'Mezun olunan olunacak programlar' adlı tablo bölümünü görmek için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber