Yolsuzlukla mücadele eden polis ek ücret alacak

Haber Giriş : 03 Mayıs 2006 08:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'dan yolsuzlukla mücadele eden polise müjdeli haber geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kaçakçılık, organize suçlar, narkotik ve mali suçlarla mücadele birimlerinde görevli polislere 15 Mayıs'tan itibaren ek ücret ödenecek.

Uygulamaya başlangıç olarak da 17 Nisan 2006 tarihi esas alınacak. Bu tarihten itibaren belirtilen birimlerde çalışanlara, aylık ortalama 50 YTL'yi bulan ek ödeme yapılacak. Bakan Aksu'nun onayı üzerine konuyu bir genelgeyle duyuran Emniyet Genel Müdürlüğü, hayatını tehlikeye atarak geç saatlere kadar bu tür suçlarla mücadele eden birimlerde görevli polislerin motivasyonunu üst seviyelere çıkarmayı amaçladıklarını bildirdi.

Edinilen bilgilere göre, ilk olarak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan polislere uygulanacak olan ?ek ücret', önümüzdeki günlerde başta terör olmak üzere diğer birimlere de yaygınlaştırılacak. Uygulamaya hukuki temel olarak 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu'na eklenen 486 sayılı kanun hükmünde kararname gösteriliyor. Kararnamenin 21. maddesinde İçişleri bakanına, ?bazı konularda ek ücret ödeme yetkisi' tanınıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan ve tüm kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele eden birimlere iletilen genelgede özetle şöyle deniliyor: ?Kaçakçılık birimlerimiz, gerek ülke içinde gerekse uluslararası alandaki uyuşturucu, silah, mühimmat, tarihî eser, gümrük, tekel kaçakçılığı, çıkar amaçlı örgüt suçları, karapara aklama, yolsuzluk, kalpazanlık gibi genelde kamu güvenliğine, özelde ise ülke ekonomisine doğrudan olumsuz etki yapabilecek büyüklükteki örgütlü suçlarla mücadele etmekte olup, bu mücadelede mesai mefhumu gözetmeden verilen görevleri özverili bir biçimde yapan kaçakçılık birimlerimiz risk düzeyi yüksek ve yoğun çalışma temposu gerektiren bir sistemde çalışmalarına devam etmekte ve görevlerini yerine getirirken can güvenliği açısından aldıkları risk, operasyondan operasyona değişmektedir.?

Genelgeye dayanak olarak 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu'na eklenen 486 sayılı kanun hükmünde kararname gösteriliyor. Kararnamenin 21. maddesine göre, İçişleri bakanı büyük ölçekli yolsuzluk, terör ve benzeri faaliyetlere karşı ülke çapında gerçekleştirilen operasyonlara katılanlar ile bunlara idari, teknik, lojistik ve sair destek hizmetleri sağlayan personele hizalarında gösterilen oranların en çok yarısına kadar ilave ödeme yapmaya yetkili. Bakanın aynı zamanda bu ödemeye, görev yeri ve süresi, görevin zorluk ve risk derecesi, görevlinin kıdemi ve sorumluluğu ile benzeri unsurları dikkate alarak farklı miktar veya oranlarda belirleme buna ilişkin diğer usul ve esasları tespit etme yetkisi de bulunuyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber