OYAK, astsubaylara karşı tazminat kazanamadı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Mayıs 2006 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

OYAK, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) İstanbul Şube Başkanı (E).Kd. Bçvş. Ahmet Atik'in "OYAK'a bağlı şirketlerde hep yönetimlerde görevli olanların yakınları istihdam ediliyor" beyanı hakkında "şirketin itibarının zedelediği' iddiasıyla tazminat davası açmıştı.

Mahkemenin Mart ayı içindeki görüşmesinde mahkeme hakimi "Çalışanların emekli veya çalışan subay mı astsubay mı, yönetim kurullarının kimlerden oluştuğunu tespit etmek için isim ve ünvanlarının bildirilmesinin tespitinin gerekli olduğuna karar" vermişti.

Ancak, OYAK avukatları bu listeyi mahkemeye sunamadılar... TEMAD avukatları en son alınan Erdemir'in yönetim kurulunda görev alanların hepsinin general olduğunu yayımlayan gazete kupürünü keserek delil olarak sunmuş ancak OYAK bu konularda da savunma yapmamıştır.

Ayrıca OYAK avukatı, kendisine sorulduğu halde tüm bağlıların yönetim ve denetim kurullarında astsubay varsa bildirmesi istendiği halde cevap vermemiştir.

TEMAD Genel Başkanı. (E).Kd.Bçvş. Mustafa EROL yaptığı açıklamada, "Yapılan savunmada OYAK'ın üyelerinden çoğunluğa sahip olanların temsil edilmediği ispatlanmış olmaktadır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber