TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu başkanı seçildi

Komisyon Başkanlığı'na, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber seçildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2014 17:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu başkanı seçildi

-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bakan olarak ilk komisyon toplantısına katıldı

-Komisyonda, sosyal palitikalarla ilgili "torba tasarı" görüşülecek

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı'na AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber seçildi.

Komisyon, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı görüşmek üzere toplandı.

Görüşmelere geçmeden önce, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'dan boşalan komisyon başkanlığı için seçimi yapıldı. Komisyon Başkanlığına, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber seçildi.

Daha sonra tasarının, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten ve arkadaşlarının imzasını taşıyan kanun teklifi ile birleştirilerek ele alınması kararlaştırıldı.

Bakan olarak ilk komisyon toplantısına katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bakanlığı'nın çalışmalarının Meclis'te ayrı bir ilgi gördüğünü, çalışmalara hassasiyetle yaklaşıldığını, bundan memnun olduklarını ifade etti. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda Meclis'in büyük desteğini gördüklerini kaydeden İslam, bu desteğin bundan sonra da sürmesini arzu ettiğini söyledi.

Her türlü eleştiriye, tartışmaya açık olduklarını belirten İslam, bunların, çalışmalarına katkı sunduğunu dile getirdi. İslam, eski Bakan Fatma Şahin ile kurulan güzel diyaloğun bundan sonra da artarak devam edeceğini umduğunu sözlerine ekledi.

Bu arada, Bakan İslam'a komisyon adına çiçek verildi.

Tasarının görüşmelerine geçmeden önce usul tartışması açıldı. CHP, MHP ve BDP'li üyeler, "torba tasarı"nın, yasama tekniğine uygun olmadığını, ayrıca bunun İçtüzük ihlali de teşkil ettiğini savundu.

Tasarıda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı ya da Plan ve Bütçe Komisyonu'nu ilgilendirmeyen, çok sayıda kanunda değişiklik öngören düzenlemenin bulunduğunu belirten muhalefet milletvekilleri, yalnızca Bakanlığı ilgilendiren maddelerin görüşülmesini önerdi.

Komisyonda usul tartışması devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber