Şirketlere 'teşvik takibi' geliyor

Özel şirketlerin yakın olduğu cemaat ve gruplarla ilgili fişleme yapıldığı iddiaları kamuoyunda tartışma yaratırken, hükümet yeni bir, “yakın izleme” düzenlemesi için düğmeye bastı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Ocak 2014 08:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şirketlere 'teşvik takibi' geliyor

MİTHAT YURDAKUL

Yeni düzenlemeyle, özel şirketlere çeşitli verilen tüm teşvik ve destekler bir veritabanında kayıt altına alınacak. Tüm kamu kurumları, Hazine bünyesinde kurulacak bu veri tabanına veri aktarmak zorunda olacak.

Ak Partili vekillerin öncülüğünde torba yasaya eklenen bir maddeyle, şirketlere verilen devlet teşvik ve destekleri takip altına alınıyor. Buna göre, kamu kurumları, özel şirketlere teşvik sağlayan her türlü kayıt ve veriyi Hazine Müsteşarlığı bünyesindeki Devlet Destekleri Bilgi Sistemi'ne aktaracaklar. Sistem ile ilgili işleyiş esesları, Hazine tarafından çıkarılacak yönetmeliklerle belirlenecek. Değiştirilen yasa maddesi belirli ekonomik faaliyetlerin veya belirli bölgelerin gelişimini sağlamaya yönelik destekleri kapsıyor. Kültür mirasının ve doğal varlıkların korunmasına yönelik destekler, Avrupa Birliği proje destekleri ve doğal afetlere verilen destekler de bu kapsamda bulunuyor. Yeni sistemle, hangi şirkete hangi bölgede ne kadar destek sağlandığı ile ilgili verilere merkezden ulaşılarak şirketler denetim altında tutulabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber