Bu kanunla öğretmen müfettiş olamaz

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Ocak 2014 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bu kanunla öğretmen müfettiş olamaz

2 Ağustos 2013 tarih ve 28726 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan 6495 sayılı 12.7.2013 tarihli Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 73. maddesi (L) bendi 1. fıkrası ile 657 sayılı Kanunun Ek 40. maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"EK MADDE 40- Mesleğe özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle alınan ve 36 ncı maddenin "Ortak Hükümler" bölümünün (A) fıkrasının (11) numaralı bendinde sayılan kadrolara atanmak amacıyla kurumlarca yapılacak olan özel yarışma sınavlarına başvurularda üst yaş sınırı; özel mevzuatında yer alan yaş şartına ilişkin hükümlere bağlı kalınmaksızın giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak şeklinde uygulanır."

Bu kanundan önce Milli Eğitim Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavlarında Müfettiş yardımcılığı giriş sınavının açıldığı yılın Ocak ayının birinci gününde kırk yaşından gün almamış olmak şartı aranmakta iken artık 35 yaşından gün almamış olmak şartı aranacaktır.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavlarında; Fakülte veya en az dört yıllık yüksekokul mezunu olup, Bakanlığa bağlı okullarda branşında en az on yıl öğretmenlik veya branşında beş yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Bakanlık teşkilatında veya okul ve kurumlarında asıl olarak en az üç yıl yöneticilik (en az şube müdürlüğü, ilköğretim veya ortaöğretim kurumlarında müdür yardımcılığı) yapmış Bakanlık mensubu olmak, şartı da aranmaktadır.

Bu kanuna göre 35 yaşından gün almamış olan öğretmenler müfettiş olabilecektir. Günümüz şartlarında öğretmenlerin atanma yaşı 40'a dayanmıştır. Artık 25 yaşında öğretmen atanmamaktadır. Buna bir on yılda öğretmenlik şartını koyduğunuzda yaş 35 olmaktadır.

Bu kanunla öğretmenlerin müfettişlik hedefi de suya düşmektedir. MEB'e duyurulur öğretmenlerden Müfettiş Yardımcılığı sınavına girecek aday bulamayabilirsiniz.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber