2 yaşındaki çocuk iğne vurulduktan sonra öldü iddiası

Diyarbakır'da soğuk algınlığı şikayetiyle aile hekimliğine götürülen çocuğun, iğne yapıldıktan sonra hayatını kaybettiği iddia edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2014 19:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
2 yaşındaki çocuk iğne vurulduktan sonra öldü iddiası

Diyarbakır'da soğuk algınlığı şikayetiyle aile hekimliğine götürülen 2 yaşındaki Muhammet Miraç Şimşek'in, iğne yapıldıktan sonra hayatını kaybettiği ileri sürüldü.

İddiaya göre, Bağlar ilçesinde soğuk algınlığı şikayetiyle aile hekimliğine götürülen Şimşek'e, iğne yapıldı. İğne yapıldıktan sonra fenalaşan Şimşek, önce özel bir hastaneye kaldırıldı. Buradan Diyarbakır Çocuk Hastanesine sevk edilen Şimşek, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Şimşek ailesi, Muhammet Miraç'ın yapılan iğneden sonra fenalaştığını ve bu nedenle öldüğünü ileri sürerek, şikayetçi oldu. Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, ailenin şikayeti üzerine konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Mehmet Sait Avar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yaşındaki çocuğun evde rahatsızlanması üzerine aile hekimliğine götürüldüğünü, doktorun yaptığı kontrolden sonra antibiyotik ilaç yazıldığını, ilk doz iğne vurulurken çocuğun fenalaştığını söyledi.

Şimşek'in önce özel bir hastaneye, ardından da Diyarbakır Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldığını belirten Avar, "Yoğun bakıma alınan çocuk, ne yazık ki hayatını kaybediyor. Bize iletilen notlara göre, çocuğa yapılan iğne, çocuklara yazılabilen bir ilaç. Konu araştırılıyor" diye konuştu.

Bu arada, Şimşek'in cenazesinin otopsinin ardından Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber