Bakan Koç'tan Erdoğan'a övgü: 50 yaşında hiç göbek yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2006 13:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Türkiye'nin "Turkey" olarak anılmasından rahatsızlığını dile getiren öğrencilere, "Ben bu ülkelerin akıllarına hindiyi getirdiği için bunu yaptıklarını sanmıyorum" dedi.

Özel Bilkent İhsan Doğramacı İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencileri, Bakan Koç'u makamında ziyaret etti.
Öğrenciler ziyarette Türkçe'nin kirlenmesi, dükkanlara yabancı menşeli isimlerin verilmesi ve Türkiye'nin İngilizce'de "Turkey" olarak anılmasından duydukları rahatsızlığı dile getiren mektuplarını sundular.

Öğrencilerden Taha Zeki Ramazanoğlu, mektubunda, "Bir Türk çocuğu olarak ülkemize 'Turkey' denilmesini içime sindiremiyorum. Kurtuluş Savaşı sırasında İngilizler'in koyduğu bu aşağılayıcı adı nasıl kabul ettiğimizi anlamıyorum" dedi. Koç, bunun üzerine Türkçe'de de bazı ülke ve şehir isimlerinin farklı telaffuz edildiğini belirterek, "Örnek vermek gerekirse, biz 'Londra' diyoruz, onlar 'London' diyorlar. Ama benim 'Londra' dememe de karışmıyorlar. Ben bu ülkelerin akıllarına hindiyi getirdiği için bunu yaptıklarını sanmıyorum" karşılığını verdi.

Birim Ertürk isimli bir başka öğrencinin mektubunda Etiyopya'nın "Habeşistan" denilmesini reddettiklerini ifade etmesi üzerine de Koç, "Ama onlar Habeşlidir, Etiyopyalı değil ki... Onlara bunu söyleten gayrı milli bir duygu olmasın. Onların içine sokulan bir fitneden dolayı olmasın. Bilmiyorum, ama içimden öyle geliyor" dedi.

"ALNINDAN ÖPEMEZ MİYİM YİĞİDİMİ"
Kabulde Kaan Duran isimli bir öğrenci de Kültür ve Turizm Bakanı Koç'a hitaben yazdığı şiirini okudu.Öğrenciyi yanına alırken, "Bakın birbirimize benzemiyor muyuz?" diyen Koç, sonra öğrenciyi alnından öptü. "Alnından öpemez miyim yiğidimi" diyerek öğrenciyi yerine uğurlayan Koç, Türkçe'ye gösterdikleri hassasiyetten dolayı öğrencilere teşekkür etti.

Öğrencilerden Ece Kurtuluş'un mağaza ve alışveriş merkezlerine yabancı menşeli isim verilmesini eleştirmesi üzerine de Atilla Koç, "Ama bunları siz yapın. Devlet empoze etmesin. Ben bakanlığa geldiğim ilk günden beri söylüyorum. Bizim kültür politikamız yok, kültür programımız var" yanıtını verdi.

"MAÇIN TEKRARINI İZLEDİM"
Sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit'in turizmci kızı Gülşah Alkoçlar da Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'u ziyaret etti. Öğrencileri kabulünün ardından Alkoçlar ile basına poz veren Koç, "Şimdi bu durum umut verici. Çocukken Gülşah Hanım da şişmandı" diye espri yaptı.

Bu sırada bir gazetecinin, dün akşam AB-Latin Amerika zirvesi öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu liderlerin Viyana'da sokak çocukları yararına yaptığı futbol maçına ilişkin yorumunu sorması üzerine Koç, maçın oynandığı saatlerde Yunan Turizm Bakanı ile toplantısı olduğu için naklen izleyemediğini söyledi.

Daha sonra maçın tekrarını seyrettiğini ifade eden Koç, "Enteresandır, 50 yaşında hala hiç göbek olmaması. Ama, Fatih Hoca'nın vardı. Diğer başbakanlar da hep kiloluydu" dedi.

Maçla ilgili yorumunu, "Biz yeneriz" sözleriyle dile getiren Koç, "Aslında penaltılar neticeyi verdi. Ama Meclis'te herkes maçı seyrettiği için kanunlarda aksama olmuş" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber