Emeklilikte yaşa takılanlar TBMM önünde eylem yaptı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde eylem düzenledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2014 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emeklilikte yaşa takılanlar TBMM önünde eylem yaptı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu, TBMM'nin Dikmen girişinde toplandı. Emeklilikte yaşa takılanların haklarını geri verilmesi isteyen gruba CHP İstanbul milletvekili Süleyman Çelebi de eyleme destek verdi.

Grup adına yapılan açıklamada, Mağduriyetlerin 8 Eylül 1999 yılında başladığını belirterek, "O zamanlar bu yasanın onaylanmayacağına, hukukun buna izin vermeyeceğini düşünüyorduk. Kazanılmış haklar geri alınmaz diyorduk. Nitekim Anayasa Mahkemesi düzenlemeyi kabul etmemiş ve iptal etmiştir. Büyük bir kelime oyunu ile kazanılmış hak değil beklenen hak denilerek 1976 yılına kadar yasa geriye işletilerek emsali olmayan bir hukuk yanlışlığı yapılmış haklarımız gasp edilmiştir. Süreç içerisinde kademeler getirilerek bizlerin emeklilik sürelerini ötelenmiştir. Ötelenen süreler kişilerin yaşlarına göre düzenlenerek büyük bir hak mağduriyeti oluşturulmuştur" denildi.

CHP İstanbul milletvekili Çelebi, Plan Bütçe Komisyonun da bu konuşmaların yapıldığını ifade ederek, "Genel Kurulda yapıldı ama halen kulaklarını bize karşı kapatan emeklilikte yaşa kulaklarını tıkayan bir iktidarla Türkiye karşı karşıya. Asla bu işi istismar etmeden çok net söylüyorum burada ortaya koyduğunuz iradeye dayanışmak için varız. Burada çözüm konusunda bizim yaptığımız önerilerin dışında varsa alternatifiniz onlarla görüşmeye hazırız. Bakan dün ufak bir kımıldama yapmış. Umuyorum bunu yerine getirir. Sırf yaştan dolayı işsiz dolaşıyorlar. Hiçbir yerde çalışamıyorlar ayrıca sağlık hizmetlerinden yararlanamıyorlar" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber