Alman Müsteşardan Başkan Külcü'ye ziyaret

Almanya Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Christoph Hallier, Çorum Belediyesi'ni ziyaret etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2014 20:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Alman Müsteşardan Başkan Külcü'ye ziyaret

Ziyarette Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile görüşen Alman Müsteşar Christoph Hallier, Almanya ve Çorum arasında işbirliği kurulması önerisinde bulundu.

Çorum'un gelişen ekonomisi ve sanayisi ile gelecek vadeden bir il olduğunu dile getiren Hallier, ildeki gelişimin dikkat çekici olduğunu söyledi.

Kentteki bu gelişimin fırsata çevirilmesi gerektiğini dile getiren Hallier, "Büyükelçilik olarak gelecek vadeden illeri tespit ederek buralarda "Alman Ekonomi Günleri" düzenliyoruz. Değişik illerde bunları yaptık. Alman ve Türk işadamlarını bir araya getiriyoruz. Gelişme vaat eden illerle, Almanya arasında köprü kurmak istiyoruz. Örneğin işadamı Mustafa Yağlı her iki ülkeden aldığı birikimlerini çok iyi değerlendirerek, örnek bir tesise imza attı. Bu tür tesislerin sayılarının artmasını arzu ediyoruz" dedi.

Türk-Alman ekonomi günleri organizasyonunun başarıya ulaşması için belediyenin vereceği desteğinde önemli olduğuna işaret eden Hallier, Başkan Külcü'den destek istedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de, OSB ve TSO'nun yer aldığı her türlü organizasyonda gönül rahatlığı ile yer alacaklarına dikkat çekerek, gerek ekonomik gerekse de siyasi olmak üzere her türlü desteği vereceğini, bu sözünün açık bir çek olarak kabul edilmesini istedi.

Almanya'nın Türkiye açısından önemli bir ülke olduğunu dile getiren Başkan Külcü, özellikle Almanya'da yaşayan Türk nüfusunun varlığının ve Alman ekonomisine sağladığı katma değere dikkat çekti. Dün işçi olarak Almanya'ya giden gurbetçilerin bugün yatırım yapan konuma geldiğine işaret eden Külcü, Almanya'daki Türk vatandaşlarının varlığının Türkiye'nin AB ile entegrasyonuna da katkı sağlayacağını ifade etti. Almanya'nın KOBİ'ler açısından da güçlü bir ülke olduğunu belirten Külcü, Türkiye'nin en çok ihracatını Almanya ile yaptığını kaydederek, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesinin gerektiğini ifade etti.

Ülkeler arasında ikili ilişkilerin geliştirilmesi noktasında atılan adımların önemsediğini dile getiren Külcü, Hallier'in çalışmalarını Ankara ile sınırlamayıp illere gitmesinin işine olan sevgisinin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Ziyarette Hallier'e Yağmaksan yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yağlı ve Siemens Bölge Direktörü Serdar Bozkurt eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber