Harran Çocuk Üniversitesi ilk mezunlarını verdi

Harran Üniversitesi (HÜ), Şanlıurfa Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen ‘Çocuk Üniversitesi' etkinliği sona erdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2014 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Harran Çocuk Üniversitesi ilk mezunlarını verdi

Şanlıurfa'daki 29 ortaokuldan 70 öğrencinin katıldığı etkinlikte; öğrencilere spor ve İngilizce eğitimleri başta olmak üzere fotografik hafıza, iletişim alanında eğitimler verildi. Harran Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen sertifika törenine AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ile öğrenci ve aileleri katıldı. Törenini sonunda öğrencilere sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program Harran Üniversitesi öğrencileri tarafından verilen müzik dinletesi ile devam etti. Çocukların üniversitelerdeki çalışmalarını gösteren slayt gösterisi ile miniklerin geçirildiği günler anlatıldı. Daha sonra kürsüye gelen Harran Üniversitesi Çocuk Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hülya Karataş yaptığı konuşmada, "Temel felsefemiz çocuğun yaşamına dokunmak olan Çocuk Üniversitesi hedefleri doğrultusunda yaptığımız etkinliklerde spor okulundan 4 öğrencimizin futbol alanında yetenekli oldukları belirlenmiş ve Şanlıurfaspor altyapı ekibine yönlendirilmiştir" dedi.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, üniversite olarak Çocuk Eğitim Araştırma Merkezi adı altında gerek dezavantajlı, gerekse avantajlı Şanlıurfalı öğrencilerimize üniversiteyi tanıtma adına hem de kendilerini araştırmaya ve eğitime yönelmeleri adına böyle bir etkiliği Güneydoğu'da ilk defa kendi üniversitelerinin yaptığını söyledi. Rektör Mutlu, "Bu etkinliğe katkı veren valiliğe, milli eğitim müdürlüğüne ve milletvekiline teşekkür ediyorum. Bu çocuklar bizim geleceğimiz ve yakında bizim yerimizi alacaklar. Temel arzumuz eğitimde geri seviyede olan Şanlıurfa'yı öne çıkmasını sağlamaktır" diye konuştu.

Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu da, Türkiye'de çocuk üniversitesinin yeni bir yaklaşım ve sadece 6 tane üniversitede olan bir etkinlik olduğunu ifade etti. Uslu, "Ama Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Çocuk Üniversitesi'nin kurulunun olmadığı görüyoruz. Bu açıdan Şanlıurfa'nın bir ilke daha öncülük etmesi adına ve bölgesinde lider olmasına adına çok doğru olacağını düşündük. Bizde bu fikrimizi rektörümüz ile paylaştık. 81 il arasında çocuk nüfusun en yoğun olduğu il Şanlıurfa. Bu çevrede kuruluşumuzu yaptık ve ilk eğitim modülümüzü de bugün itibari ile tamamladık. İnşallah bundan sonrada binlerce gencimizi ve özellikle dezavantajlı çocuklarımızı üniversite ortamında meslek kazanmanın ne olduğunu yaparak, yaşayarak, eğlenerek yaptığı bu etkinlik ile kendilerini geliştirme adına çok önemlidir" dedi.

Protokol konuşmalarının ardında çocuklara sertifikaları ile futbol topu ve oyuncak bebekler verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber