Yerel seçim öncesi TBMM'nin gündemi

HSYK teklifi, HSYK çalışmalarının kitlenmesi durumunda, yerel seçimden önce gündeme gelebilir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2014 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yerel seçim öncesi TBMM'nin gündemi

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, yarın askerlik kanununda değişiklik öngören tasarının görüşmelerinin tamamlanacağı Genel Kurul'da, daha sonra AFAD ile ilgili düzenlemelerin de yer aldığı "torba teklifin", haftaya özel yetkili mahkemeleri kaldıran teklifin, ondan sonraki hafta da demokratikleşme tasarısının görüşüleceğini kaydetti

Elitaş, makamında gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, yarın TBMM Genel Kurulu'nda, maddeleri üzerindeki görüşmeleri geçen hafta tamamlanan ancak tümü üzerindeki oylaması yapılamayan askerlik kanununda değişiklik tasarısının görüşmelerinin yapılacağını belirtti. Elitaş, daha sonra AFAD ile ilgili düzenlemelerin de yer aldığı "torba teklifin", haftaya özel yetkili mahkemeleri kaldıran teklifin, ondan sonraki hafta da demokratikleşme tasarısının görüşüleceğini kaydetti.

Mustafa Elitaş HSYK teklifinin, HSYK çalışmalarının kitlenmesi durumunda, yerel seçimden önce gündeme gelebileceğini söyledi.

"İnternet yasası 10 sene önce yapılmalıydı" diyen Elitaş, yasa ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Yasa sonucunda, bir kişinin, kişilik hakları ve mahremiyetle ilgili toplumsal hayatını rencide edecek şekilde, gizli bir şekilde elde edilmiş bilgilerinin internette yayınlanmasını TİB Başkanlığı derhal durduracak, ilgili mahkemeye müracaat edip bunun yayınlanmamasını isteme hakkına sahip olacak. İnsanın hem kendisini ve çevresini hem de ailesini sıkıntıya sokmak yerine, bunun önleminin başlangıçta alındığı bir düzenleme. İnternetin hayatımıza yoğun bir şekilde girdiği dönemde, belki de daha önce düşünülmesi gereken bir düzenleme şimdi yapılmış oluyor. CHP'nin itirazlarını anlamak mümkün değil. Kişi, 'benim kişilik haklarımı zedeliyor, ben buradan büyük zarar göreceğim, ailem zarar görecek, muhataplarım zarar görecek' diye müracaat edince... Böylece kişinin, 'elimde böyle bilgi ve belge var, yayınlarım' diyerek tehdit ve şantaj yapma imkanı da ortadan kalkacak. Bence çok önemli bir düzenleme, MHP ve CHP'nin niye karşı çıktığını anlamak mümkün değil. Zamanın ruhunun verdiği bir heyecanla buna sahip çıkıyorlar."

Mustafa Elitaş, "Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal'ın basın toplantısına silahla katılması" ile ilgili soru üzerine, "TBMM Başkanlığı'nın o milletvekilinin ifşasını ihbar kabul edip, kendisi ile ilgili değerlendirme yapması gerekir" dedi. Elitaş, TBMM İçtüzüğü'nün 161/5 maddesine göre, "TBMM'nin bina, bahçe ve arsaları içine silahlı olarak girmenin" Meclis'ten geçici çıkarma cezasını öngördüğünü kaydetti.

"AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin yaptığı bir konuşmada belinde silahla görüntülenmesinin sorulması üzerine ise Elitaş, "Nurettin bey bu konulara hassasiyet gösteren birisidir, unutmuştur" dedi.

Elitaş başka bir soru üzerine, "Anamuhalefet şu anda paralel yapı... Türkiye'de muhalefet yok. Muhalefet var, paralel yapı, paralel yapının kullandığı organlar var, o da CHP ve MHP. Tıpkı 28 Şubat'ta olduğu gibi, daha önceki dönemlerde olduğu gibi, bazıları bazılarını, sivil toplum örgütlerini kullanıyordu. Şimdi de CHP ile MHP, sivil toplum örgütü olarak kullanılıyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber