GATA'ya ziyaretçi akını... Arınç'a hastanede tepki...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2006 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in rahatsızlığını öğrenen bir çok isim, GATA'ya giderek Ecevit'in son durumu hakkında bilgi almaya çalışıyor.

ORGENERAL ÖZKÖK İLE KUVVET KOMUTANLARINDAN ECEVİT'E ZİYARET

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, saat 12.15'te hastaneye geldi.Yaklaşık 30 dakika süren ziyaretin ardından herhangi bir açıklamada bulunulmadı.

? Şener, Ecevit'i ziyaret etti: Tez zamanda ayağa kalkmasını dilerim

ARINÇ'A HASTANEDE TEPKİ

TBMM Başkanı Bülent Arınç da, Bülent Ecevit'i tedavi gördüğü GATA Hastanesinde ziyaret etti.

Saat 14.30'da hastaneye gelen ve içeride yaklaşık yarım saat kalan Arınç, herhangi bir açıklama yapmadan hastaneden ayrıldı.

Arınç, hastaneden çıkarken, bir vatandaşın "Laiklik düşmanı" diye bağırdığı gözlendi.

DENİZ BAYKAL

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, katıldığı 19 mayıs törenleri sonrasında, dün geçirdiği beyin kanaması sonucu GATA'ya kaldırılan DSP Onursal Genel Başkanı Bülent Ecevit'i ziyaret etti.

Deniz Baykal, Ecevit'i ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ecevit'in sağlık durumuyla ilgili komutan ve doktorlardan bilgi aldıklarını, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ile görüştüklerini anlatırken, "Öyle anlaşılıyor ki dün gerçekleşen kanama sonrası, hızlı bir biçimde sayın Ecevit'in sağlık durumu kontrol altına alınmıştır" dedi. Baykal, Ecevit'in sağlığına kavuşması için hastanede gereken her şeyin yapıldığına işaret etti.

Baykal, bir gazetecinin "kendisini gördünüz mü?" şeklindeki sorusuna "hayır" yanıtını verirken, Ecevit'in yoğun bakımda ve temastan uzak olduğunu, ancak doktorlardan ayrıntılı bilgi aldığını anlattı. Ecevit'in şu an narkoz altında olduğunu ve bu durumun iki gün daha devam edeceğini bildiren Baykal, gerçek narkozun etkisinin geçmesinin ardından anlaşılacağını söyledi.

Baykal, Rahşan Ecevit'in sağlık durumuyla ilgili bir soruya ise, "O da yakından ilgileniyor, gece buradaydı. Sağlık durumuyla ilgili bir sorun olduğuna dair bilgim yok" yanıtını verdi.

MEHMET AĞAR

Ağar, hastane çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ecevit'in durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi.

DSP'lilerin olumlu beklenti içerisinde bulunduklarını ifade eden Ağar, "Hepimizin duası ve isteği yeniden sağlığına kavuşması yönündedir. Sayın Ecevit, Türk siyasetinde çok önemli yeri olan bir insandır. Çok kritik bir dönemde başbakanlık yapmıştır" dedi. Mehmet Ağar, Ecevit'in Türk siyasetinin çok önemli bir ihtiyacı olan dürüstlüğün adeta simgesi olduğunu söyledi.

ERKAN MUMCU

ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu da, yoğun bakımda bulunduğu için Ecevit'i göremediklerini kaydetti.

Doktorlardan Ecevit'in 48 saat dinlendirilmesi gerektiği yönünde bilgi aldıklarını ifade eden Erkan Mumcu, "Ben de kendisiyle birlikte görev yaptım. Olağanüstü nezaketiyle hafızamda çok önemli bir yeri vardır. Kendisine Allah'tan şifa diliyorum. Herhalde bütün Türkiye bir an önce sağlığına kavuşması için dua ediyordur. Biz de bu yönde dua ediyoruz" diye konuştu.

Öte yandan HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan, CHP Milletvekili Haluk Koç, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, bazı partililer ve çok sayıda köşe yazarı da gece geç saatlerde Ecevit'in ameliyatı sürerken hastane önünde beklediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber