Bakan Güllüce'den '3. havaalanı' açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Mahkemenin yürütmeyi durdurması, yargıya olan saygımız gereği mümkün. Ancak bir maddi hata olduğu kanaatindeyiz” dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2014 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Güllüce'den '3. havaalanı' açıklaması

Çevre Referans Laboratuvarı Merkezi'nde, "Çevre, Denetim ve Temizlik Araçları Dağıtım Törenine" katılan Bakan İdris Güllüce, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

3. havaalanı projesiyle ilgili olarak sorulan bir soruya Bakan Güllüce, şu cevabı verdi:

"3. havaalanı ÇED raporu, ÇED olumlu kararı, İstanbul Valiliği'nce 30 Nisan 2013 tarihinde askıya çıkmıştır. 15 Mayıs 2013 tarihine kadar askıda kalmıştır. Yani 12 iş günü 15 takvim günü. Hiçbir itiraz bugüne kadar olmamıştır. Mahkemenin yürütmeyi durdurması, yargıya olan saygımız gereği mümkün. Ancak bir maddi hata olduğu kanaatindeyiz. İstanbul İdare Mahkemesi 10 gündür askıda kalmıştır, iddiaları kabul edip yürütmeyi durdurması doğru bir karar olmadığı kanaatini taşıyoruz. ÇED yönetmeliğinde 13 gün denilmektedir. 13 gün askıda bırakmışız, itirazımızı yapacağız. Henüz bize ulaşmış bir bilgi yoktur. Böyle bir eksik bilgiden verilmiş karar düzelir diye düşünüyoruz."

Güllüce, şöyle devam etti: "Hiç kimse havaalanının Türkiye'nin dünyaya nam salan mükemmel projesinin duracağı şekliyle bir kanaate varmasın. Bu havaalanı mutlaka yapılacaktır. ÇED raporu olumludur ve Türkiye'nin önünü açan bir projedir. Türkiye'nin iftihar ettiği, cumhuriyetimizin iftihar ettiği bir projedir. Aksamayacaktır, devam edecektir. Daha dün yürütmeyi durdurma kararı aldı. Çok kısa zamanda çözülecektir" diye konuştu.

'3. havalimanı projesi devam ediyor'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber