Erdoğan: Bize hakaret ediyordu ben de aradım/ Video

Başbakan Tayyip Erdoğan, Haber Türk televizyonunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili alt yazıya müdahale ettiği yönündeki iddiaları doğruladı. Erdoğan, “Fas’tan arama noktasında evet aradım. Açık net ortada. Sadece hatırlatmayı yaptım. Hatırlatmayı yaptığım şahıslar da altyazı ile alakalı olarak bize yapılan hakaretlerle ilgili” dedi.

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 12 Şubat 2014 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile yaptığı ortak toplantıda Zaman Gazetesi muhabirinin dinlemelere ilişkin sorularını yanıtladı. Muhabirin Urla villaları, Sabah-ATV havuzu ve Haber Türk'e müdahale ile ilgili iddiaları sorması üzerine Erdoğan şunları söyledi:

HEPSİNİN ALTINDA PATRONLARINIZ VAR: Öncelikle iddia ediliyor ifadelerini bir kenara koy. 'İddia ediyoruz' de. Çünkü bu iddialarının hepsinin altında patronlarınız var. Hepsinin altında dışa bağlı olduğunuz yer var.

ŞAHSIMLA ALAKALI DEĞİL: Bu Urla ilgili olay bir defa şahsımla alakalı değil. O söylenen yer 35 yıl önce inşa edilmiş bir yerdir. Bunun bir süreci vardır. Şu anda yargı sürecinde olan burayla ilgili şahsa niye yöneltmiyorsunuz da bana yöneltiyorsunuz. Son 5 yıl içerisinde senede 3 gün 5 gün gittiğim, ailece görüştüğüm çok sevdiğim bir dostuma ait olan bir yerdir orası. Ve orası hazine arazisi değildir, onların kendi mülküdür.

NE GÜCÜNÜZ NE EVRAKINIZ YETER: 35 yıl içerisinde orada yaptıkları evlerdir, bir köydür. 1. derece sit 3. derece sit bunların hepsi yargı içerisinde devam eden bir süreçtir. Bununla ilgili Başbakanı lekeyelemezsiniz. Buna ne gücünüz yeter ne evrakalınız yeter.

HAKARETİ UYARDIM: Fas'tan arama noktasında evet aradım. Açık net ortada. Sadece hatırlatmayı yaptım. Hatırlatmayı yaptığım şahıslar da altyazı ile alakalı olarak bize yapılan hakaretlerle ilgili, yurtdışında olan bir başbakana karşı bu tür hakaretlerin yapıldığı bir konuşmayı kalkıp kendilerine söyledim. Kendileri de gerekli uygulamayı yaptılar.

HAVUZA GİRİP ISLANANLARDAN DEĞİL: Bir defa havuz diye bir ifade kullanıyorsunuz. Bunu ben de merak ettim, sordum. Bunu siz uyduruyorsunuz. Ne havuzu ya? Şu anda burayla ilgili bu adımı atan firma sıradan bir firma değil. Bu ortağı olduğu firmada hisselerini kalkıp kendi amcasına devrediyor satıyor. Bunun yanında 3 havalimanı ile alakalı oradaki hisselerini de bu havuza girenler diye ki onlar havuza girip ıslananlardan değil onu da bilin, oraya da hisselerini satmak suretiyle medya dünyasına giriyor. Atılan adım budur. Havuz mu bu?

SENDE SÖYLEYECEK İRADE YOK: Bunları lütfen patronlarına söyle, bunu söyleyecek irade sende yok. Söylesen de zaten netice alamazsın. Zaten maşallah rüyaları da gayet güzel iltifat ediyorlar. Tweetlerin iki katı artırılmasını söylüyorlar.

Kanun fark tanımaz

Konuk Başbakan da İspanya Kralı'nın kızı Prenses Cristina'nın yolsuzluktan hakim önüne çıkmasına ve kendi partisinin polis tarafından aranmasıyla ilgili şunları söyledi: "Prenses, herkes gibi suçsuzluğunu kanun önünde ispatlamak zorundadır. Hiç kimsenin kanun önünde birbirinden farkı yoktur. Bu hukuk devletidir."

Örgüt lideri ABD'de

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün ilk kez Fethullah Gülen için 'örgüt lideri' ifadesini kullanarak, "40 yıl boyunca devlete sızmaya çalışmış bir yapı söz konusu. İllegal operasyonlar da bu yapının tehditleriyle yapılıyor. Burada hukuk diye bir şey yok. Örgütün lideri, ABD'den birilerinin izlendiğini, bunu engellediğini, benzer başka vakaların kendisinde olduğunu itiraf ediyor. Bunlar suç teşkil etmiyor mu? Aylar geçti bir tane savcı da çıkıp sen neyi itiraf ediyorsun diye dava açmadı. Artık yeter, yetti" dedi. Partisinin dünkü grup toplantısında konuşan Erdoğan, CHP ve MHP'nin iradesine ipotek konulduğunu savundu. Sadece kendisinin değil, cumhurbaşkanı, bakanlar, sanatçılar, gazetecilerin de dinlendiğini söyleyen Erdoğan, bunların önüne geçmek için destek istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber