Koncuk: Memurların sürgün edilmesinin önü açılacak

"(Meclis'e sunulan yasa teklifiyle) Memurların sürgün edilmesinin önünün açılacak ve tasfiyelerde yargı süreci uzatılarak, adalet geciktirilecek"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2014 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Koncuk: Memurların sürgün edilmesinin önü açılacak

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Meclis'e sunulan yasa teklifiyle, memurların sürgün edilmesinin önünün açılacağını ve tasfiyelerde yargı sürecinin uzatılarak, adaletin geciktirileceğini savundu.

Türkiye Kamu-Sen'den yapılan açıklamada, TBMM'ye sunulan "Yargı Paketi'nde" Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. Maddesi Uyarınca Kurulan Ağır Ceza Mahkemelerinin Kaldırılmasına ve Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile memurların görev yerlerinin değiştirilmesine ilişkin itirazların yeniden düzenlendiği ve memurların görev yerlerine tekrar dönmesinin zorlaştırıldığı belirtildi.

Açıklamada, maddenin bu haliyle yasalaşması durumunda, bir memurun başka bir görev yerine atanması veya geçici olarak görevlendirilmesi gibi hallerde yürütmeyi durdurma kararı verilemeyeceği kaydedildi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da bu teklifle memurların sürgün edilmesinin önünün açılacağını, tasfiyelerde yargı sürecinin uzatılarak, adaletin geciktirileceğini savundu.

Koncuk, "Bu teklif devlet memuru anlayışının, hükümet memuruna dönüştürülmesi yolunda atılmış yeni bir adımdır. Kamuya, özel sektör anlayışını yerleştirmeyi amaçlayan iktidarın bu maddeyle memurlarımızın haksız görevden alınmalarına yargı yoluyla itiraz etmeleri ve yeniden görevlerine dönmeleri zorlaştırılmaktadır" ifadesi kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber