Gelir Vergisi Kanunu değişikliği son aşamada

Haber Giriş : 22 Mayıs 2006 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MALİYE Bakanı Kemal Unakıtan, Gelir Vergisi Kanunu'nda değişiklik yapılacağını, bu konudaki çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Maliye Bakanı Unakıtan, Gelir Vergisi Başkanlığı tarafından Bodrum'da 29 ilin Vergi Dairesi Başkanları ile yapılan toplantının açılış konuşmasında, Gelir Vergisi Başkanlığı'nın bir yıl önce kurulduğunu ve bu süreçte önemli işler yaptığını söyledi. Gelir Vergisi Başkanlığı'nın Türkiye için çok büyük önem taşıdığını ve bu idarenin etkinliklerini her geçen gün artıracağını dile getiren Maliye Bakanı Unakıtan, 'Bu idareyi artık bilmeyen kalmayacak' diye konuştu.

KAYITDIŞIYLA MÜCADELE

Unakıtan, vergi ve mali politikalar konusunda her gün yeni adımlar attıklarını belirterek, 'Gelir Vergisi Kanunu'nda değişiklik yapacağız. Bu konudaki çalışmalarımız sürüyor. Maliye Bakanlığı ve Vergi Konseyi bu konuda ortak çalışmalar yapıyor. Bu kanunu en kısa sürede TBMM'ye sunacağız' diye konuştu. Türkiye'de kayıtdışı ekonomiyle mücadelenin önemine işaret eden Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Kayıtdışı ekonomiyle mücadele etmeye kararlıyız. Türkiye'de kayıtdışı problemi çözülmeli. Türkiye bu problemi çözerse birçok sorunu çözmüş olacak. Bu süreçte vatandaşlık numarasıyla vergi numarası aynı olacak. Yapılan çalışmalar artık son aşamaya geldi. 15-20 gün sonra bu çalışma hayata geçecek. Türkiye artık eski Türkiye olmayacak.'

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber