Kazada ölen ambulans şoförüne şehitlik belgesi

Konya’da, 1997 yılında görevi başında geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan Adem Yiğit’in Şehitlik Belgesi eşine teslim edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2014 13:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kazada ölen ambulans şoförüne şehitlik belgesi

Dr. Vefa Tanır Ilgın Devlet Hastanesi'nde ambulans şoförü olarak görev yapmakta iken, 13 Ocak 1997 tarihinde Konya - Afyonkarahisar Karayolu'nun 25. kilometresinde görevi başında geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan Adem Yiğit'in çocuklarının başvurularını değerlendiren Sağlık Bakanlığı, Şehitlik Belgesi'ni gönderdi. Gönderilen Şehitlik Belgesi Konya Valisi Muammer Erol ve İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci tarafından eşi Keziban Yiğit'e evinde teslim edildi.

Devletin, tüm gücüyle şehit ailelerinin maddi ve manevi olarak yanlarında olduğu ifade eden Vali Erol, "Sizler bizlere şehitlerimizin bıraktığı emanetlersiniz, her zaman yanınızda olacağız. Şehidimize tekrar Allah'tan rahmet yakınlarına ve sağlık camiasına başsağlığı diliyorum" dedi.

Görevi başında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının da şehit sayılmalarının önemli olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Küçükkendirci, "Sağlık çalışanlarımız, kendi hayatları pahasına başka hayatları kurtarmak için görev yapıyorlar. Hiç istemememize ve gerekli önlemleri almamıza rağmen zaman zaman yaşanan bu tür elim olaylar hepimizi üzmektedir. Mesai arkadaşımızın Şehitlik Belgesi, bizim ve şehit ailemiz için manevi değeri açısından bir nebze teselli olmuştur" şeklinde konuştu.

Şehitlik Belgesi'ni teslim alan Keziban Yiğit ise, "Böyle bir imkanın sağlanmasından dolayı onur duyduk. Allah devletimizden ve bu işte emeği geçen herkesten razı olsun" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber