HSYK Başkanı TIR'cı savcıları hatalı buldu

HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu 1'inci Daire Başkanı İbrahim Okur, Hatay ve Adana'da MİT TIR'larında arama yapmak isteyen savcıları hatalı bulduğunu söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2014 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HSYK Başkanı TIR'cı savcıları hatalı buldu

HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, Adana'daki MİT TIR'larının aranması için Başbakan'dan izin alınması gerektiğini savundu.

CNN Türk'te Taha Akyol'un sorularını yanıtlayan İbrahim Okur, TIR aramalarında savcıların 'hukuku zorladığı' görüşünü savundu. Bu aramanın soruşturma niteliğinde olduğunu bu sebeple de Başbakan'dan izin alınması gerektiğini savundu. Okur, "Arama bir soruşturma işlemidir. Savcı bu aracın MİT'e ait olduğunu tespit ettikten sonra şüphesi varsa başbakanlığa bildirmesi gerekir. Israrla bunu arayacağım dememeli. Basına yansıyan görüntülerde devletin görevlilerin devletin görevlerine kötü muamelesi kabul edilemez bir durum" diye konuştu. Adana'daki ikinci TIR olayında TIR'ların MİT'e ait olduğunu önceden savcı tarafından bilindiğine ilişkin önlerinde bilgi bulunduğunu belirten Okur, "Savcı bu şekilde hukuk zorlamamalı kurallara önce hukukçular uymalı" ifadelerini kullandı.

Savcının bildiri dağıtmasının doğru bulmadığını söyleyen Okur, "(Savcı Muammer Akkaş) Başsavcı ile görüşür bilgi verir ve erkenden karar çıkarılır. Ben olsam dosyama güveniyorsam. Çok rahat başsavcı ile paylaşırdım. Durumu anlatır. Engelleme olursa HSYK'ya başvurulabilirdi. Dışarıya çıkıp bildir dağıtılmasını doğru bulmuyorum" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber