Tüm Emniyet Sen'in kurulması için resmi başvuru

Tüm Emniyet Sen'in kuruluş dilekçesi Genel Başkan Ural ve kurucu yönetim kurulu üyelerince Ankara Valiliğine sunuldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2014 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tüm Emniyet Sen'in kurulması için resmi başvuru

Tüm Emniyet Sen'in kuruluş dilekçesi Ankara Valiliğine sunuldu.

Sendikanın kurucu Genel Başkanı Yüce Fuat Ural ve yönetim kurulu üyeleri sendikanın kuruluşuna ilişkin dilekçeyi Ankara Valiliği Dernekler Dairesine verdi.

Ural, Valilikten ayrılırken basın mensuplarına yaptığı açıklamada Anayasa Mahkemesinin emniyet hizmetleri sınıfına mensup personelin sendika üyesi olmasına izin vermediğini ancak emniyet teşkilatında görevli sivil personelin sendikalı olmalarının yolunu açtığını belirtti.

Tüm Emniyet Sen'i emniyette görevli farklı branşlardan sivil personele yönelik kurduklarını ifade eden Ural, örgütlenme ve üye kayıtları çalışmalarına başladıklarını söyledi. Polisin özlük hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik faaliyetler yürüteceklerini belirten Ural, emniyette görevli taşeron işçilerin hakları için de mücadele vereceklerini kaydetti.

-Amaç, personelin özlük hakları

Ural, daha önce kurulan Emniyet Sen ile birlikte hareket edeceklerini belirterek, "Emniyet mensuplarının hepsinin sendikalı olabilmeleri için çalışma yürüteceğiz. Emniyet sınıfı hizmetleri personelinin sendikalı olmasının önünü kesen Anayasa Mahkemesi kararını gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine götüreceğiz. Sendikaya üye oldukları için meslekten ihraç edilen ya da haklarında soruşturma başlatılan emniyet mensuplarının davalarını da takip edeceğiz" diye konuştu.

Ural, emniyet personeline mobbing yapanların ağır biçimde cezalandırılması, çalışma koşullarının düzeltilerek amirlerin inisiyatifiyle yaptırılan ek görevlendirme ve fazla mesai uygulamasına son verilmesi, personelin haftalık 40 saat çalıştırılması için gerekli düzenlemenin yapılmasına yönelik faaliyetlerde bulunacaklarını aktardı.

Tek amaçlarının personelin özlük haklarının iyileştirilmesi olduğunu kaydeden Ural, herhangi bir konfederasyona bağlanmayı düşünmediklerini, hiçbir siyasi amaçlarının da olmadığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber