Polis ve askerlere çözüm süreci eğitimi

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, terörle mücadele alanında görevli olan polis ve askerlere, çözüm sürecine yönelik eğitim verecek

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 21 Şubat 2014 07:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis ve askerlere çözüm süreci eğitimi

KEZBAN BÜLBÜL

Çözüm süreci sürdürmek amacıyla bu yıl terörle mücadelede görevli olan polis ve askerlere terörle mücadelenin hukuki ve toplumsa boyutlarına ilişkin eğitim verilecek. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nın hazırladığı 2014 Yılı Performans Programı'nda çözüm süreci konusunda bu yıl atılacak adımların da sinyali verildi. Konulan hedefler, hükümete yönelik 'çözüm süreci bitecek' iddialarına da cevap olacak nitelikte.

TÜM KAMUYA BİLGİLENDİRME

KDGM, terörle mücadele konusunda tüm kamu kurumlarına bilgilendirme yapmanın yanı sıra, Valiliklerin bu alanda yaptıkları örnek uygulamaları da paylaşarak, bu uygulamaların artışını sağlamayı hedefliyor. Türkiye'nin terörden etkilenen bölgelerinde görev yapan kamu görevlileri, bu bölgelerin sosyo-ekonomik yapısına ilişkin bilgilendirilecek.

Rehabilitasyona öncelik

KDGM, sosyal bütünleşme ve sosyal yaşama katılım gibi konularda da araştırma çalışmaları yapmaya hazırlanıyor. KDGM'nin bu yılki hedefleri arasında 'terörle mücadele alanında çözüm odaklı politika geliştirmek amacıyla sosyo-ekonomik, kültürel ve psikolojik faktörlerin analizi; demokratikleşme süreçleri ve etkileri; sosyal bütünleşme, sosyal yaşama katılım/rehabilitasyon konularında araştırma-geliştirme projelerinin yapılması, desteklenmesi' de yeralıyor. Demokratikleşme ve insan hakları alanındaki mevzuatı iyileştirme çalışmaları da sürdürülecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber