TBMM Genel Kurulu'nda sahte imza tartışması

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşülmesi öncesinde usul tartışması açıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2014 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM Genel Kurulu'nda sahte imza tartışması

TBMM Genel Kurulu'nda, internet düzenlemesini de içeren torba kanun teklifinin görüşülmesine geçilmeden önce sahte imza tartışması yaşandı. MHP ve CHP'nin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na havalesindeki imzasının sahte olduğunu iddia ettiği TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, imzanın kendisine ait olduğunu bildirdi.

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşülmesi öncesinde usul tartışması açıldı.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, teklifin görüşülemeyeceğini iddia ederek, tekliflerin komisyonlara havale yazılarında saatlerin belirtilmesi gerektiğini, ancak salı akşamı verilen teklifin ertesi sabah komisyonda ele alındığını belirtti. Teklifin sunulmasından itibaren 48 saat geçmeden komisyonda görüşülmesinin İçtüzüğe aykırı olduğunu savunan Günal, TBMM Başkanvekili Bahçekapılı'nın AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı'nın teklifindeki imzasının da farklı olduğunu öne sürdü.

Günal, "Bu parmak demokrasisi var ya, indirelim, kaldıralım... İçtüzük ne işe yarıyor?" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da teklifin gündeme alınmasının mümkün olmadığını öne sürerek, Plan ve Bütçe Komisyonu'nun İçtüzük dışı işlem yaptığını savundu.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, kendi teklifine 4 kanun teklifinin birleştirildiğini, 14 Şubat'ta verdiği kendisine ait teklifin üzerinden 48 saat geçtikten sonra komisyonun toplandığını belirterek, İçtüzüğe aykırılık olmadığını söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise Günal'a cevap vererek, "12 Haziran seçiminde yetkiyi aldık. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bu parmaklar milletin parmaklarıdır. Buradaki sayı milli iradenin tecellisidir. Meramınızı anlatamadığınızdan dolayı millet size parmaklarını vermedi" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu da MHP'nin "sahtekarlık" iddiasında bulunduğunu ifade ederek, bunun açıklığa kavuşturulması gerektiğini söyledi. "Bildiğim kadarıyla Sayın Bahçekapılı, o tarihte yurt dışındaydı" diyen Asnaloğlu, konu açıklığa kavuşturulmadan görüşmelere devam edilemeyeceğini söyledi.

Aslanoğlu, "Burası Yüce Meclis. Burada sahtekarlık yapılıyorsa hiçbir şey yapmayalım" dedi.

Başkanvekili Sadık Yakut, konuyu grup başkanvekilleriyle görüşmek üzere birleşime ara verdi.

Aranın ardından açıklama yapan Yakut, Bahçekapılı ile telefonda görüşüldüğünü ve imzanın kendisine ait olduğunu belirttiğini aktardı.

Yakut, AK Parti İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit'in teklifinin ise usulüne uygun komisyona havale edilmediği için teklif metninden çıkarılacağını ve görüşmelere geçileceğini kaydetti.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ise teklifin komisyona iade edilmesi için önerge verdi.

Yakut, İçtüzüğe göre komisyon ya da hükümetin tasarı ve teklifleri komisyona çekme talebinde bulunabileceğini ifade ederek, önergeyi işleme almadı.

Genel Kurul'da, tartışmaların ardından, internette TİB Başkanı'na bazı yetkiler tanıyan düzenlemeleri de içeren "Torba Kanun" teklifinin geneli üzerindeki görüşmeler başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber