Eğitim Sen, eğitimde yapılan değişiklikleri protesto etti

Eğitim Sen, ‘Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nı protesto etti.

Haber Giriş : 22 Şubat 2014 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eğitim Sen, eğitimde yapılan değişiklikleri protesto etti

Eğitim Sen, 'Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı protesto etti.

Eğitimde yapılan ve yapılacak olan değişiklikleri protesto eden Eğitim Sen üyeleri, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. TBMM'ye sunulan tasarının dershanelerin kapatılması bahanesiyle, kamu kaynaklarıyla özel okulların doğrudan desteklenmesini sağlayacağını dile getiren Eğitim Sen Kayseri Şube Başkanı Sedat Ünsal, 100 bin civarında eğitim yöneticisinin de tasfiye planını içerdiğini kaydetti. Tasarının eğitim alanını daralttığını savunan Ünsal, "Özel öğretimin doğrudan desteklenmesi doğrultusunda ciddi adımlar atmaktadır. Kamusal eğitime ayrılması gereken kaynakların dershanelerin dönüşümü bahanesiyle özel öğretime aktarılması, özel okulların eğitim içindeki payının arttırılması için sayısız teşvik ve destek getirilmek istenmesi, iktidarın eğitim politikasının merkezinde halkın değil, piyasa güçlerinin olduğunu göstermektedir" diye konuştu.

Ünsal, kanunun yürürlüğe girmesiyle beraber, 4 yıl ve üzeri sürelerle okul müdür ve yardımcısı olarak görev yapanların görevlerinin hiçbir işleme gerek kalmaksızın sona ereceğini söyledi.

Eğitimde yapılan değişiklikleri eleştiren Ünsal konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yıllardır sorunlarla boğuşan eğitim sistemini yapboz tahtasına çeviren hükümetin, eğitimde 4+4+4 dayatmasının yasalaşması sürecinde olduğu gibi, eğitimde yaşanan sorunları daha da derinleştirecek olan son hamlesini kabul etmek mümkün değildir. Aday öğretmenler bir yıl fiilen çalıştıktan sonra performans değerlendirmesinde başarılı olmak ve disiplin cezası almamak koşuluyla asaleten atanmak için yazılı veya sözlü sınava girmek zorunda kalacak. İlk sınavda başarılı olmayanlar başka bir il ya da ilçeye sürgün edilecekler ve ikinci sınavda da başarılı olamazlarsa memuriyetle ilişikleri kesilecek. Bu düzenleme ile aday öğretmenlerin asil kadrolara geçişi zorlaştırmakta özellikle sözlü sınav torpille bu sınavı geçme gerekliliği doğurup, AK Parti il, ilçe teşkilatlarını öğretmenlikte asaletin onaylanma merkezleri haline getirilecektir."

KÜTAHYA Türk Eğitim-Sen Kütahya Şubesi üyeleri, "Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nı protesto etti.

Sendikanın Kütahya Şube Başkanı Mehmet Karabekir, Zafer Meydanı'nda yaptığı açıklamada, söz konusu yasa tasarısıyla hem eğitim temellerini sarsacak hem de okul yöneticilerini mağdur edecek düzenlemeler yapılacağını öne sürdü.

Tasarının, 4 yıl ve üzeri sürelerle okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olanların bu görevlerinin sona ermesini öngördüğünü savunan Karabekir, şunları kaydetti:

"Bundan sonra okul yöneticileri, 'il milli eğitim müdürü ve vali oluru' ile okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olacaktır. Kanunun yayınlanmasıyla mevcut okul yöneticilerinden 4 yılını dolduranların görevleri sona erdirilecek. Bu kişiler öğretmenliğe dönecek ya da tekrar görevlendirilirlerse, görevlerine devam edecekler. Okul yöneticilerinin bir 4 yıl daha bu görevlerine devam etmelerine ise il milli eğitim müdürü ve vali, karar verecektir."

"Türk Eğitim-Sen olarak bu tasarının yasalaşmaması için her türlü gayreti sarf edeceğiz" ifadelerini kullanan Karabekir, "Eylemler, siyasi parti ziyaretleriyle kamuoyu oluşturacağız ve tüm benliğimizle tasarıya karşı duracağız. Şayet bu tasarı geri çekilmezse teşkilatlarımız, üyelerimiz ve tasarıdan canı yanan herkesle Ankara'da 10 binlerce kişinin katılacağı miting yapacağız" diye konuştu.

Sendika üyelerinden oluşan grup, Türk Eğitim-Sen Genel Merkez yöneticilerinin de katıldığı basın açıklamasının ardından alandan ayrıldı.

İHA-AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber