Hollandalı öğretmenler Türk eğitim sistemini inceliyor

Haber Giriş : 23 Mayıs 2006 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hollanda Eğitim Bakanlığı Türkçe Hizmetiçi Eğitim Bölümü Başkanı Mehmet Ali Ocak'ın başkanlığında, Hollanda'nın çeşitli kentlerinde görev yapan 24 öğretmen, araştırma kapsamında, Mersin'in Erdemli ilçesini ziyaret ederek Erdemli İlköğretim Okulu ile Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinde incelemelerde bulundu.

Bölüm Başkanı Mehmet Ali Ocak, Hollanda'da yaklaşık 400 bine yakın Türk'ün yaşadığını belirterek, şunları söyledi:

''Hollanda'nın değişik şehirlerinde bulunan Türk öğrencilerin çoğunlukta olduğu bölgelerdeki okulların idarecileri ve öğretmenleri ülkelerindeki eğitimle Türkiye'dekini karşılaştırmak ve bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla gezi düzenlendi. Hollandalı öğretmenler, meslek içi eğitim kapsamında bilgilerini genişletmek için Türkiye'yi tercih ettiler.''

Hollanda'da, Türk öğrencilerin eğitiminde ciddi sorunlar yaşandığını ifade eden Ocak, ''Okullarda Türk veliler arasındaki işbirliği son derece zayıf. Okullar, Türk öğrencilerin yapısına uygun eğitim öğretim verebilmek için gerekli olan bilgi ve becerilere sahip değiller. Hollanda'da bulunan çocuklarımızın geleceğini yönlendiren eğitimcilerin Türkiye'ye yaptığı gezi bu açıdan çok önemli'' diye konuştu.

Hollandalı sınıf öğretmeni Esther de Bruyn, incelemede bulunmak için geldiği Erdemli İlköğretim Okulu 4-A sınıfına girdiğinde çevresindekilere ''Atatürk Köşesi'' ve fotoğraflarını sordu.

Sınıftaki panolarda bulunan Büyük Önder Atatürk'e ait fotoğrafları inceleyen Esther de Bruyn, ''Ben Atatürk'e hayranım. Sizin lideriniz çok etkileyici bir insan. Sizlerin de çok sevdiğini gördüm. Özellikle de öğrencilerin Atatürk sevgisi beni çok etkiledi'' dedi.

Bruyn, öğrencilerle de konuşmaya çalışarak, onlara derslerini sordu.

Hollandalı öğretmenler, okuldaki incelemelerinin ardından ilçedeki, Kayacı Vadisi'ni gezdiler.

Hollandalı öğretmenlerden oluşan heyet Mersin'in yanı sıra Karaman, Konya, Afyon ve İstanbul'da da inceleme yapacaklar.

ZAMAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber